Cele mai citite
 


Crucea Roşie reclamă mai multe fonduri pentru a-i ajuta pe sinistraţii din Indonezia
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie /IFRC/ a lansat joi un nou apel pentru strângerea sumei de 12,5 milioane de euro care să îi permită să vină în ajutorul a circa 100.000 de persoane afectate de recentele seisme care au zguduit Indonezia.
'IFRC a revizuit în creştere apelul său preliminar şi are nevoie în prezent de un total de 12,5 milioane de euro pentru a veni, în următoarele şase luni, în ajutorul a 100.000 de supravieţuitori ai seismelor care au devastat vestul insulei indoneziene Sumatra', a explicat Federaţia într-un comunicat.

Precedentul apel la 4,4 milioane de euro a fost modificat în urma unei săptămâni de evaluări a nevoilor pe teren, a precizat organizaţia internaţională.

'Vrem în mod special să venim în ajutorul satelor izolate', a subliniat oficialul IFRC din Indonezia, Bob McKerrow, citat în comunicat.

Bilanţul oficial al seismului cu magnitudinea de 7,6 grade de la 30 septembrie, care a afectat grav portul Padang şi împrejurimile acestuia, se ridica joi la 739 de morţi confirmate, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.
MB: Crucea Roşie va distribui ajutoare alimentare, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial Crucea Roşie a anunţat vineri că va distribui ajutoare alimentare iarna aceasta în Marea Britanie, pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza crizei economice şi a numărului ridicat de săraci, relatează AFP.
Crucea Roşie: Aproape 75 de morţi în violenţe intercomunitare în nordul Kenyei Aproape 75 de persoane au fost ucise în decursul a patru zile de violenţe intercomunitare legate de furturile de animale domestice în nordul Kenyei, a anunţat miercuri Crucea Roşie, citată de AFP.
Crucea Roşie a primit aprobarea din partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită să livreze ajutoare în Yemen Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a primit aprobarea din partea coaliţiei militare din Arabia Saudită care desfăşoară atacuri împotriva rebelilor şiiţi houthi în Yemen să distribuie medicamente vitale şi să trimită lucrători umanitari, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a CICR, relatează...
Galaţi: Ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi Zeci de tone de alimente şi materiale sanitare au fost puse la dispoziţia autorităţilor de Crucea Roşie pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele calamitate ale judeţului Galaţi, a anunţat miercuri şeful filialei gălăţene a organizaţiei, Gheorghe Hogea.