Cele mai citite
 


Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi cu un centru de audiologie şi protezare auditivă pentru diagnosticarea şi corectarea deficienţelor de auz la orice vârstă.
Primele implanturi cohleare au fost efectuate joi ,de dr. Sorin Sabău şeful secţiei ORL din cadrul spitalului cu asistenţa unei echipe de medici de la clinica Universitară ORL din Innsbruk Austria, la două fetiţe cu vârsta de 5 şi 6 ani,la care intervenţia a fost o reuşită.
"Această intervenţie a fost o premieră pentru Braşov. Intervenţia a decurs bine şi cele două fetiţe se vor recupera fără probleme în următoarele zile. Sperăm să dezvoltăm această activitate şi acest tip de intervenţie chirurgicală care în anumite condiţii, după o anumită reeducare post-operatorie poate reda auzul unui copil sau a unui adult care are o pierdere totală de auz sau o surzitate profundă. Sperăm să continuăm această activitate în sistem privat, să putem completa implantul cohlear care se realizează prin Programul Naţional de implant în clinicile universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi în urmă cu doi ani, şi la clinica din Tărgu-Mureş, a declarat într-o conferinţă de presă după intervenţia de joi, medicul Sorin Sabău, şeful secţiei ORL,coordonatorul proiectului de implant cohlear din cadrul spitalului Sf Constantin.
Garanţia pentru partea implantată este de 10 ani, iar costul unui aparat implantat este de peste 20.000 de euro. Potrivit statisticilor unul din 1000 de nou-născuţi se naşte cu surditate. Este cea mai frecventă afecţiune la naştere, a mai spus dr. Sorin Sabău.
Spitalul Sf. Constantin a fost inaugurat în luna martie 2011, este un proiect dezvoltat de SC Teo Health S.A,companie medicală braşoveană cu capital exclusiv privat şi beneficiază de investiţii în valoare de 20 de milioane de euro. Spitalul cuprinde 7 secţii cu saloane pentru spitalizare continuă şi de zi totalizând 79 de paturi şi oferă condiţii de tratament la cele mai înalte standarde în chirurgie generală,chirurgie plastică, neurochirurgie,oncologie medicală,ORL adulţi şi copii, ortopedie-artroscopie, urologie,un bloc operator cu trei săli de operaţie multifuncţionale şi o secţie de terapie intensivă dotată cu 13 paturi specializate. AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Braşov: Inaugurarea primului spital privat din Braşov Spitalul 'Sf. Constantin', prima unitate spitalicească privată din Braşov, a fost inaugurat joi şi va funcţiona efectiv din luna aprilie.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...