Cele mai citite
 


Campanie UNICEF pentru ajutorarea copiilor cu malnutriţie severă din regiunea africană Sahel
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţa UNICEF în România lansează campania online de strângere de fonduri intitulată "Foamete în regiunea Sahel", pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutriţie severă din această regiune din Africa de Vest.
Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, în Sahel, peste 15 milioane de oameni sunt expuşi riscului de malnutriţie severă. Ploile slabe, recoltele distruse de secetă mai mulţi ani la rând, precum şi preţurile tot mai mari la alimente au creat o situaţie de criză în opt ţări: Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania şi Niger, Camerun, Nigeria şi Senegal.
Pentru UNICEF principala preocupare o constituie cei peste un milion de copii sub cinci ani, din zonele afectate, care vor avea nevoie de tratament specializat şi vital împotriva subnutriţiei severe, tratament acordat în centre speciale de nutriţie. Numărul copiilor cu malnutriţie severă ar putea să crească în funcţie de durata şi amploarea crizei şi ar putea ajunge la 1,4 milioane.
Deşi criza de alimente din regiunea Sahel a fost semnalată din decembrie 2011, din păcate eforturile făcute până în prezent sunt insuficiente, se arată în comunicatul de presă. Conform estimărilor UNICEF, este nevoie de 100 de dolari pentru a trata şi a salva viaţa unui copil care suferă de subnutriţie acută severă.
Pe site-ul www.sustineunicef.ro, persoanele care vor să sprijine copiii din regiunea Sahel pot dona direct prin tranzacţii securizate de payU şi pot ajuta prin distribuirea mesajului. Donaţiile vor susţine în mod direct eforturile umanitare din regiunea Sahel, oferind şansa la viaţă în cazul multor copii cu malnutriţie severă din această regiune grav afectată. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Florin Piersic jr. se alătură campaniei "Dăruieşte şansă la viaţă copiilor din Africa" Actorul Florin Piersic jr. se alătură campaniei de strângere de fonduri "Dăruieşte şansă la viaţă copiilor din Africa", derulată la nivel internaţional de organizaţia World Vision, informează un comunicat al organizaţiei transmis, luni, AGERPRES.
Cluj: Campanie a UNICEF pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi Reprezentanţa din România a Fondului pentru Copii al Naţiunilor Unite (UNICEF) desfăşoară la Cluj-Napoca, până în 31 decembrie, o campanie de strângere de fonduri destinate ameliorării condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi din ţara noastră.
Campanie de strângere de fonduri lansată de Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR) a lansat miercuri campania "Strângem kilometri pentru pacienţii cu hemofilie", prin care îşi propune să adune fondurile necesare organizării celei de a doua ediţii a "Academiei de Hemofilie".
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
Botoşani: Asociaţia 'Salvează o inimă' demarează o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiţă de un an cu leucemie Asociaţia "Salvează o inimă" Botoşani derulează o campanie pentru strângerea de fonduri în vederea sprijinirii unei fetiţe de un an care suferă de leucemie limfoblastică, se precizează într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Caraş-Severin: Campanie de strângere de fonduri pentru copiii născuţi prematur Organizaţia 'Salvaţi Copiii' Caraş-Severin derulează, în această săptămână, o campanie de strângere de fonduri şi a iniţiat acţiunea 'Bun venit pe lume!', prin care se doreşte dotarea spitalelor cu incubatoare de transport, cu scopul de a ajuta nou-născuţii prematur.