Cele mai citite
 


Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina de Urgenţă.
Proiectul a cărui valoare totală este de 3.578.499 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 3.430.593 de lei, se desfăşoară în perioada 2010-2013, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, UMF "Carol Davila" din Bucureşti şi UMF din Târgu-Mureş şi este primul master din România cu acest profil pe care îl urmează tineri asistenţi medicali licentiaţi (ANL).
Beneficiarii acestui proiect sunt 30 de asistenţi medicali licenţiaţi, angajaţi în unităţi sanitare, în domeniul nursingului pacientului critic, unităţile sanitare, universităţile care derulează acest program, dar şi pacienţii internaţi în secţiile de Terapie Intensivă, sau aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Directorul proiectului, conf. univ. dr. Daniela Ionescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 26 dintre cei 30 de tineri sunt bursieri ai proiectului în acest an universitar, ceilalţi patru urmând să se bucure de acest statut în ciclul 2012-2013.
"Grupul ţintă al acestui proiect va fi, cu certitudine, cu mult mai bine pregătit. Pentru asistenţii medicali licentiaţi se deschide şi perspectiva unei cariere universitare, după susţinerea doctoratului. Proiectul în care sunt acum antrenaţi aceşti tineri îi înarmează cu o solidă bază ştiinţifică. Au ocazia să cunoască toate noutăţile din domeniu, în vizitele pe care le vor efectua în mari centre medicale din Uniunea Europeană", a spus directorul de proiect.
Din punctul său de vedere, principalele câştiguri oferite de acest program sunt remedierea punctelor slabe de la nivelul educaţiei AML, îmbunătăţirea accesului la resursele de învăţare şi cercetare europene, precum şi creşterea vizibilităţii internaţionale a universităţilor româneşti.
"Crescând calitatea asistenţei medicale a pacientului critic, va fi posibilă şi o reducere a exodului AML din spitale româneşti", apreciază conf. univ. dr. Daniela Ionescu.
Ea a evidenţiat, în context, că 15 asistenţi medicali licentiaţi vor prezenta comunicări la Congresul Naţional ATI, care se va desfăşura la Sinaia, între 16 şi 20 mai. În luna aprilie, opt masteranzi vot efectua un schimb de experienţă la Porto (Portugalia). AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...
Peste 230 de cadre medicale, specializate în cadrul unui proiect european accesat de UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca, va specializa în domeniul cardiologiei cardiovasculare pediatrice şi specialităţi...
Proiect european pentru pregătirea studenţilor la medicină Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi Departementul de Anestezie-Reanimare al Spitalului Bichat-Claude Bernard din Paris, lansează joi 'Programul de practică în terapie intensivă pentru studenţi la medicină'.
Timiş: O nouă ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Cea de-a 12-a ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Medicină de Urgenţă începe vineri, la Timişoara (24-24 octombrie), evenimentul incluzând alte trei manifestări, respectiv ediţia a 12-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în ATI, a 24-a...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.