Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea SMURD Teleorman, în municipiul Alexandria.
"Astăzi am ajuns ca tot teritoriul ţării să fie acoperit cu acest serviciu SMURD. (...) Astăzi avem 229 de echipaje SMURD şi 664 de echipaje de ambulanţă, dar nu ne oprim aici. Avem în acest an alocate sume suficiente pentru a lărgi numărul echipajelor terestre şi al celor aeriene. Două puncte de operare vor fi predate în acest an cu echipaje aeriene SMURD", a declarat Ritli.
Cele două elicoptere ar urma să fie predate punctelor de operare din Iaşi şi Craiova, primul în luna iulie şi al doilea în luna septembrie.
Costul unui elicopter se ridică la 5,3 milioane de euro, la care se adaugă costurile de operare asigurate de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
"Foarte curând veţi avea la dispoziţie pentru toată zona de sud un elicopter care să poată să intervină în cazurile foarte grave", a dat asigurări şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, făcând referire la aparatul de zbor care va opera de la Craiova.
La ceremonia de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au participat, alături de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, precum şi fondatorul SMURD Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS-George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman, în municipiul Alexandria (sud).
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Structură SMURD inaugurată în judeţul Teleorman O structură SMURD a fost inaugurată joi în judeţul Teleorman, ultimul din ţară care nu beneficia de un astfel de serviciu de urgenţă, şi astfel în toate judeţele sunt operaţionale serviciile medicale de urgenţă şi de prim ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD.
Raed Arafat: Povestea SMURD continuă Povestea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a început în urmă cu 22 de ani, va continua cu sprijinul tuturor instituţiilor implicate, a afirmat joi, la Alexandria (sud), subsecretarul de stat Raed Arafat, cu ocazia inaugurării SMURD în judeţul Teleorman.
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.