Cele mai citite
 


Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
Preşedintele CJ, Liviu Dragnea, a precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman a fost dotat în ultima parte a anului trecut cu autospeciale şi echipamente de intervenţie printr-un proiect derulat cu fonduri europene.
"Vom achiziţiona încă cinci ambulanţe pentru ISU Teleorman", a precizat şeful CJ.
În opinia sa, înfiinţarea SMURD la nivelul judeţului Teleorman este un "eveniment excepţional, pentru că acest serviciu prin care sunt salvate vieţi este în folosul teleormănenilor".
Pentru noul SMURD au fost repartizate la ISU Teleorman încă din luna decembrie cinci ambulanţe noi de tip B2, circa 60 de subofiţeri care au efectuat cursuri de pregătire ca paramedici fiind incluşi în acest serviciu.
SMURD Teleorman are şi un dispecerat integrat ISU - Serviciul de Ambulanţă, unde, prin 112, pot fi preluate direct apelurile privind intervenţiile pentru ajutoarele medicale de urgenţă.
Inaugurarea SMURD pentru judeţul Teleorman are o semnificaţie dublă, marcând, totodată, finalizarea modulelor SMURD la nivel naţional.
Alături de prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu, la festivitatea care a avut loc pe platoul din faţa Prefecturii Teleorman, conform unui protocol militar, au luat parte ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.