Cele mai citite
 


MECTS l-a confirmat pe Leonard Azamfirei în funcţia de rector al UMF Târgu Mureş
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a comunicat, joi, Ordinul de confirmare a profesorului universitar doctor Leonard Azamfirei în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
'Am primit astăzi ordinul de confirmare ca şi rector. Adresa de la minister face referire exclusiv la numirea mea ca rector. În ce priveşte Senatul, avem o structură funcţională, care se va definitiva miercurea viitoare într-o şedinţă în care voi numi prorectorii şi vom organiza concurs pentru funcţiile de decani. Probabil tot miercuri va trebui să luăm în discuţie şi consideraţie o altă adresă primită de la minister legată de avizarea Cartei Universităţii. E avizată favorabil, cu o observaţie legată de asigurarea caracterului multicultural şi multilingv', a declarat presei, joi, Leonard Azamfirei.
Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a fost ales în data de 22 februarie rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, cu 53,68% din voturile exprimate.
În urma votului din luna februarie, Leonard Azamfirei a obţinut 153 de voturi, prof. univ. dr. Klara Brânzaniuc a fost votată de 95 de persoane, iar prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă a obţinut 28 de voturi.
Leonard Azamfirei ocupa până la alegeri funcţia de decan al Facultăţii de Medicină a UMF Târgu Mureş, iar din luna martie ocupa funcţia de rector interimar al universităţii. AGERPRES/(AS-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei susţine UMF Târgu Mureş în ansamblul ei Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că MECS susţine Universitatea de Medicină şi Farmacie din municipiu în ansamblul ei, precum şi continuitatea învăţământului farmaceutic în limbile română şi maghiară.
UMF Târgu Mureş a anulat o serie de concursuri pe post din lipsă de candidaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs 36 din cele 43 de posturi didactice aprobate de Ministerul Educaţiei însă în unele cazuri concursurile pe post au fost anulate din lipsă de candidaţi.
UMF Târgu Mureş are un nou rector Profesor universitar doctor Azamfirei Leonard este, începând de miercuri seara, noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, fiind ales cu 53,68% din voturi.
UMF Târgu Mureş ar putea să nu aplice HG fiind într-un vid administrativ, susţine rectorul interimar Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul interimar al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, a declarat marţi presei că UMF nu ştie cine va putea aplica Hotărârea de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare, întrucât instituţia se confruntă cu un vid administrativ.