Cele mai citite
 


Marius Savu: Avizul negativ al deputaţilor nu are impact juridic asupra spitalelor preluate de municipalitate
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că avizul negativ dat de Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor privind ordonanţa de urgenţă care trecea 18 spitale importante din Capitală in subordinea primăriei nu are, din punct de vedere juridic, niciun impact asupra unităţilor sanitare preluate de municipalitate.
'Primăria Capitalei a fost surprinsă de decizia parlamentarilor, cu atât mai mult că nu am fost invitaţi la nicio discuţie pe marginea descentralizării serviciilor din sănătate. Este o poziţie a comisiei care va trebui finalizată în următoarea perioadă prin discuţii cu specialiştii. Din păcate, decizia e una politică şi centralizată', a afirmat Savu, care a ţinut să precizeze că 'toată lumea vorbeşte deschis despre descentralizare, dar amână să o aplice''.

Directorul Administraţiei Spitalelor din Primăria Capitalei a spus că sănătatea reprezintă un domeniu prioritar pentru primarul general Sorin Oprescu şi de aceea serviciile municipalităţii vor încerca să se implice cât mai mult pentru o descentralizare reală.

Potrivit acestuia, descentralizarea este soluţia salvatoare în acest domeniu.

'Nu-mi este clar ce s-a vrut cu acest aviz negativ, pentru noi descentralizarea este soluţia', a mai spus Savu.

Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă care trecea 18 spitale importante din Capitală în subordinea primăriei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Gabriela Firea: Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a categoriilor sociale Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a regiunilor, nu are o reprezentare a categoriilor sociale, a declarat miercuri Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Generală a Capitalei, care şi-a prezentat, într-o dezbatere, programul de soluţii legislative şi administrative...
Sorin Oprescu anunţă crearea unui Serviciu de Ambulanţă în subordinea PMB Primarul general Sorin Oprescu a anunţat joi la o conferinţă de presă că intenţionează să creeze pe lângă Primăria Capitalei un sistem de ambulanţă, complementar celui deja existent.
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.
Camera Deputaţilor: Medicii dentişti şi farmaciştii îşi pot exercita profesia şi dacă au funcţii de demnitate publică Deputaţii au decis miercuri ca medicii dentişti şi farmaciştii să-şi poată exercita profesia în unităţi medicale private sau de stat şi după ce sunt aleşi într-o funcţie publică, acordând vot favorabil proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii...
Gabriela Firea: E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor Candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, consideră că este nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor, subliniind că Spitalul de copii "Victor Gomoiu" este singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani, dar nu poate fi dat în...