Cele mai citite
 


Mehedinţi: Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a mărit cu patru autospeciale de intervenţie
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru autospeciale de intervenţie la incendii a primit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt Ramona Nistor.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a autospecialelor de ultimă generaţie, cu o capacitate de 5.000 de litri fiecare, se ridică la un milion de lei.
'Această sumă a fost atrasă de la Uniunea Europeană datorită promovării proiectului ''Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din S-V Olteniei'', finanţat prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia', a precizat Nistor.
Reprezentanta ISU Mehedinţi a mai afirmat că acestea vor fi utilizate pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim-ajutor calificat, destinate intervenţiei pentru stingerea incendiilor şi a salvării de vieţi omeneşti.
'Autospecialele vor fi distribuite Detaşamentului de pompieri Drobeta-Turnu Severin, Staţiei de pompieri Vînju Mare şi Pichetului de pompieri Strehaia. Timp de două zile, echipajele de pompieri încadrate pe aceste autospeciale au fost instruite asupra modului de exploatare a acestora', a spus Nistor.
În context, aceasta a mai arătat că noile dotări auto asigură ISU Mehedinţi o mobilitate ridicată, reducerea timpului de răspuns şi a timpului de intervenţie, precum şi reducerea pagubelor materiale în urma producerii situaţiilor de urgenţă.
În anul 2011, la sfârşitul lunii septembrie, tot prin acest program operaţional, au fost achiziţionate alte trei autospeciale de intervenţie, iar alte două ambulanţe SMURD primite de la Ministerul Sănătăţii, urmează să devină operaţionale în perioada care urmează.AGERPRES/(AS-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Dotări de peste 6,3 milioane de lei la ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a primit zece autospeciale de intervenţie printr-un proiect promovat în cadrul Programului Operaţional Regional în valoare de 6.339.200 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare...
Sălaj: Echipamente de intervenţie de peste 10 milioane de lei pentru pompierii din judeţ Un număr de 12 echipamente de intervenţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost achiziţionate în ultimii cinci ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj prin intermediul unui proiect european al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord", sprijinit...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Bistriţa-Năsăud: ISU va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud va beneficia de şase autospeciale şi trei ambulanţe noi, care vor fi achiziţionate în cadrul proiectului 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord', derulat...