Cele mai citite
 


Program FAO-UE de eliminare a stocurilor de pesticide periculoase în 12 ţări din fosta URSS
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat joi un program, în acord cu Uniunea Europeană (UE), pentru a ajuta 12 ţări din fosta URSS să elimine şi să gestioneze vastele lor stocuri de pesticide învechite, estimate la aproximativ 200.000 de tone, informează AFP.
'În următorii patru ani, UE şi FAO vor investi şapte milioane de euro pentru a ajuta aceste ţări - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federaţia Rusă, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina - să gestioneze pesticidele învechite şi să reducă riscurile pe care le reprezintă stocurile existente', se menţionează într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Roma.

Aceste pesticide, 'conservate în zeci de mii de locaţii neprotejate (...) reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea publică şi mediul înconjurător', a afirmat FAO.

UE contribuie la această iniţiativă cu 6 milioane de euro, în timp ce FAO, însărcinată cu punerea sa în aplicare, va aloca de asemenea 1 milion de euro.

'În cazul în care activităţile implică eliminarea stocurilor, se va acorda prioritate consolidării capacităţilor, de exemplu, în materie de reforme legislative, proceselor de înregistrare a pesticidelor, de promovare de alternative la cele mai periculoase produse chimice în uz şi de punere la punct a unor strategii de conştientizare care să vizeze o mai mare sensibilizare a agricultorilor şi populaţiei', a mai spus FAO.

În cadrul acestei iniţiative, FAO şi UE lucrează cu parteneri precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi ONG-uri, între care Crucea Verde Internaţională şi 'International HCH and Pesticide Association' (IHPA), precum şi cu sectorul privat.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FAO şi OMS fac apel la comunitatea internaţională să stabilească obiective mai ambiţioase pentru combaterea malnutriţiei Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au făcut apel miercuri la politicieni, oameni de ştiinţă, societatea civilă şi sectorul privat să depună mai multe eforturi pentru eradicarea malnutriţiei sub toate formele sale, indicând faptul...
ARC:Primele două cazuri de pestă porcină africană din Republica Moldova,notificate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor Asociaţia Română a Cărnii (ARC) atrage atenţia, joi, asupra apariţiei primelor două focare de pestă porcină africană notificate de Republica Moldova la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE).
Progrese 'insuficiente şi inegale' în lupta împotriva malnutriţiei (FAO) Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură (FAO) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au deplâns joi 'progresele insuficiente şi inegale' înregistrate în lupta împotriva malnutriţiei şi au solicitat un angajament major din partea guvernelor, relatează AFP.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Hamburgerul de quinoa, alternativă la carnea roşie În contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat recent limitarea consumului de carne roşie, hamburgerul de quinoa reprezintă un aspect al revoluţiei culinare din Peru, ţară care speră să dea un exemplu lumii în acest sens.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...