Cele mai citite
 


Sorin Oprescu a primit o delegaţie irakiană condusă de Humam Hamoudi
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general Sorin Oprescu a primit, miercuri, o delegaţie oficială din Republica Irak, condusă de Humam Hamoudi, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Consiliului Reprezentanţilor din Irak, întâlnire în cadrul căreia oaspeţii s-au arătat interesaţi de organizarea administrativă a Bucureştiului.
Din delegaţie au mai făcut parte dr. Nada M. Ibrahim, membru al Consiliului Reprezentanţilor din Irak, precum şi dr. Mohammed Saed, ambasadorul Republicii Irak în România.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, remis AGERPRES, în cadrul discuţiilor oficialii irakieni şi-au arătat deschiderea pentru întărirea relaţiilor de colaborare dintre cele două capitale, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea unor parteneriate care să aducă noi investiţii.
Oficialii irakieni au fost interesaţi de organizarea administrativă a Bucureştiului, dorind să afle şi care este strategia primarului general în ceea ce priveşte atragerea de noi investiţii pentru dezvoltarea oraşului.
"Bucureştiul, chiar dacă este capitala ţării, nu a fost pregătit, din punct de vedere al infrastructurii, pentru un număr atât de mare de locuitori. Primul lucru pe care mi l-am propus a fost să realizez un echilibru între cele 6 zone ale Capitalei. Oraşul este împărţit în 6 sectoare, unele fiind mai dezvoltate, mai bogate, în timp ce altele au rămas în urmă", a precizat Sorin Oprescu.
Edilul şef a spus că doreşte să extindă capitala într-o zonă metropolitană adiacentă şi să rezolve problema transportului urban, având în vedere că pe străzile Bucureştiului sunt foarte multe maşini, de a asigura locuinţe oamenilor fără posibilităţi, dar şi de a oferi protecţie socială copiilor şi bătrânilor.
Humam Hamoudi s-a arătat impresionat de aspectul oraşului pus în valoare prin îmbinarea armonioasă dintre vechi şi modern: "Bucureştiul arată ca un adevărat oraş european, unde există echilibru între trecut şi prezent. În scurta perioadă de timp petrecută la Bucureşti am fost plăcut impresionat de numeroasele spaţii verzi pe care locuitorii le au la dispoziţie, dar şi de calitatea infrastructurii pe care oraşul o oferă".
Reprezentanţii irakieni i-au cerut primarului Capitalei detalii cu privire la bugetul Bucureştiului, la fondurile alocate investiţiilor, dar şi în ceea ce priveşte necesarul de finanţare de care Capitala are nevoie pentru demararea şi realizarea proiectelor prioritare.
În acest sens, primarul general a subliniat importanţa creşterii numărului de investiţii realizate în parteneriatul public privat: "Aceste investiţii pe care le realizăm sunt concesiuni temporare pe 15-25 ani, care permit atragerea de capital străin. Bani există, dar trebuie folosiţi cât mai eficient", a precizat edilul şef, subliniind că în ultimii ani Bucureştiul a atras investiţii în valoare de aproximativ 700-750 milioane de euro, atât directe, cât şi prin parteneriate.
În cadrul întâlnirii au mai fost discutate şi aspecte privind măsurile luate de Primăria Municipiului Bucureşti pentru rezolvarea problemelor de mediu, dar şi despre situaţia sistemului sanitar din Capitală.
La finalul întrevederii, Humam Hamoudi l-a însoţit pe primarul general într-o scurtă vizită la Arena Naţională, pe care a comparat-o cu Colosseum-ul de la Roma. Arena Naţională va găzdui miercuri ceremonia la care preşedintele UEFA, Michel Platini, îi va înmâna trofeul Finalei UEFA Europa League primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, eveniment programat să se desfăşoare pe data de 9 mai. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu, la Spitalul Filantropia Primarul general al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a vizitat, sâmbătă, Spitalul Filantropia, unde s-a declanşat curăţenia de primăvară, atât în incintă cât şi în curtea unităţii spitaliceşti.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al Oraşelor Dunărene, de la Viena, că Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE.
Oprescu şi Bănicioiu s-au întâlnit cu directorii spitalelor din Capitală aflate în administraţia PMB Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au avut duminică o întrevedere cu cei 19 directori de spitale aflate în administraţia Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), pentru a discuta principalele probleme cu care se confruntă, dar şi viitoarea modalitate...
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.