Cele mai citite
 


Structură SMURD inaugurată în judeţul Teleorman
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O structură SMURD a fost inaugurată joi în judeţul Teleorman, ultimul din ţară care nu beneficia de un astfel de serviciu de urgenţă, şi astfel în toate judeţele sunt operaţionale serviciile medicale de urgenţă şi de prim ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD.
Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de cinci echipaje de prim ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate în 2011 de către Ministerul Sănătăţii.
'Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgenţă şi în viitor, în special în pregătirea personalului medico-sanitar.Vom continua înfiinţarea punctelor de ambulanţă şi SMURD pentru a acoperi timpii de reacţie. De asemenea, avem în vedere continuarea dezvoltării activităţii aeriene de salvare. Anul acesta în lunile iulie şi septembrie aşteptăm livrarea celor 2 elicoptere pe care le-am achiziţionat din totalul de 6 contractate prin acord cadru', a declarat joi la Alexandria ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, potrivit unui comunicat transmis de MS.
Până la sfârşitul acestui an va fi înfiinţat cel de-al cincilea punct de salvare aeriană la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad.
La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri-SMURD.
La ceremonia de înfiinţare a structurii SMURD în judeţul Teleorman şi a dispeceratului integrat ambulanţă-ISU au participat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marcel-Sorin Lucaciu, fondatorul SMURD, dr. Raed Arafat,  subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman, în municipiul Alexandria (sud).
Raed Arafat: Procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a declarat, joi, că procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare.
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea SMURD Teleorman, în municipiul Alexandria.