Cele mai citite
 


UPDATE Mihai-Răzvan Ungureanu: Toţi cei care lucrează în SMURD au o cotă foarte ridicată de încredere
vineri, 13 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi cei care lucrează în SMURD se bucură de o cotă foarte ridicată de încredere din partea populaţiei, iar acest serviciu de urgenţă este dovada unui parteneriat de excepţie cu statul, a declarat joi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu la inaugurarea SMURD Teleorman, în oraşul Alexandria.
"Toţi cei care lucrează în SMURD se bucură de o cotă foarte ridicată de încredere din partea populaţiei, aşa şi trebuie, pentru că aceşti oameni salvează vieţi", a afirmat prim-ministrul, remarcând că SMURD devine operaţional pentru întreaga ţară, deoarece Teleorman era ultimul judeţ care nu beneficia de acest serviciu vital pentru cetăţeni României.
"După două decenii de activitate în slujba comunităţii, într-un parteneriat de excepţie cu statul, SMURD a devenit o structură modernă şi foarte utilă. (...) Modul în care acest proiect a căpătat realitate dovedeşte că se poate lucra în administraţie în momentul în care onestitatea şi competenţa îşi dau mâna", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.
Premierul le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în implementarea proiectului SMURD în România şi a precizat că dezvoltarea sistemului de urgenţă va continua.
"Eforturile noastre nu trebuie să se încheie aici. Munca de pregătire, de implementare a Planului Naţional de Intervenţie, din care face parte SMURD, ca serviciu complementar, este o necesitate", a precizat Ungureanu.
El a enumerat printre priorităţile de viitor extinderea capacităţii aeriene prin deschiderea de noi baze şi cumpărarea de elicoptere, îmbunătăţirea timpilor de reacţie şi perfecţionarea procedurilor de intervenţie în caz de dezastre.
"Există în România servicii publice care performează. Acolo unde există onestitate, bună credinţă, competenţă, profesionalism, patriotism, statul funcţionează. Acolo unde nu se întâmplă aşa ceva, cu toţii suferim", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.
La ceremonia de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au participat, alături de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, precum şi fondatorul SMURD Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS-George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman, în municipiul Alexandria (sud).
Raed Arafat: Povestea SMURD continuă Povestea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a început în urmă cu 22 de ani, va continua cu sprijinul tuturor instituţiilor implicate, a afirmat joi, la Alexandria (sud), subsecretarul de stat Raed Arafat, cu ocazia inaugurării SMURD în judeţul Teleorman.
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Teleorman: Primul ministru va participa la inaugurarea SMURD în Alexandria Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va participa, joi, în municipiul Alexandria, la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în judeţul Teleorman, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).