Cele mai citite
 


Euro-2012 în Ucraina: Prostituatele nu vor fi forţate să părăsească Kievul
sâmbătă, 14 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Poliţia ucraineană va lua toate măsurile posibile pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe durata Euro-2012 în Ucraina, a afirmat şeful Departamentului Relaţii Publice din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, Vladimir Polişciuk, asigurând că forţele de ordine vor acţiona în acest sens numai conform cadrului legal existent, transmite agenţia de presă Unian.

'Nu se vor lua niciun fel de măsuri represive, cum ar fi evacuarea prostituatelor din Kiev la limita de 100 km de oraş, aşa cum s-a procedat cu persoanele fără adăpost, prostituate şi disidenţi în timpul Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova' în epoca sovietică, a subliniat oficialul ucrainean, indicând că patrulele poliţiei vor fi totuşi suplimentate în locurile cele mai frecventate de reprezentantele celei mai vechi meserii din lume.

Declaraţiile oficialului ucrainean intervin în contextul în care media britanice au avertizat microbiştii din Regatul Unit care intenţionează să viziteze Ucraina în perioada Euro-2012 asupra riscului infestării cu HIV în urma relaţiilor sexuale neprotejate cu prostituate.

Tabloidul The Sun titra recent că miile de microbişti britanici riscă să fie infestaţi cu HIV de armata de prostituate ucrainene care îi aşteaptă cu ocazia Euro-2012. Potrivit publicaţiei, una din cinci reprezentante ale industriei sexului din Ucraina este infestată cu HIV şi este de aşteptat ca tinerele să păstreze tăcerea în această privinţă, în căutare de câştig.

Corespondentul din Ucraina al ziarului The Sun, Nick Parker, s-a întâlnit, printr-o organizaţie neguvernamentală care se ocupă de sprijinirea pacienţilor cu aceasta boală mortală, cu cinci prostituate din Doneţk, unde selecţionata Angliei urmează să joace două meciuri din faza grupelor.

'Microbiştii britanici mă vor face milionară', a spus, mai în glumă mai în serios o tânără numită în articol Katia, de 24 de ani. Ea este infectată cu HIV, dar nu are de gând să le comunice acest amănunt clienţilor săi, susţinând că din moment ce practică sex protejat nu există niciun fel de risc de contaminare.

Katia nu ascunde că vrea să ridice tariful la 100 de dolari. 'Voi putea să câştig până la 1100 de dolari pe zi', se arată încântată ea.

Ucraina, conform The Sun, este lider printre ţările europene la numărul bolnavilor de SIDA, cu aproximativ 500.000 de persoane la o populaţie de 46 milioane de oameni.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra înmulţirii cazurilor de infectare cu HIV la bebeluşi în estul Ucrainei Sute de bebeluşi ar fi infectaţi cu HIV în estul Ucrainei, unde unităţile de îngrijire au fost atacate şi nu mai pot preveni transmiterea virusului de la mame la copii, a atras marţi atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează DPA.
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul Ucrainei, al 12-lea la număr; armata ucraineană invocă o 'provocare' Moscova a trimis marţi un nou convoi 'umanitar' pentru populaţia din Donbas, zonă minieră din estul Ucrainei ce include regiunile Lugansk şi Doneţk - fiefuri ale separatiştilor proruşi - unde, în ajun, cabinetul de miniştri de la Kiev a instituit regim de situaţie de urgenţă, ca urmare a recrudescenţei...
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
UPDATE/Acord între Moscova şi Kiev asupra modalităţilor de trecere a convoiului umanitar rus în Ucraina /Crucea Roşie/ Rusia şi Ucraina au căzut de acord sâmbătă asupra modalităţilor de trecere în teritoriul ucrainean a convoiului umanitar rus ce aşteaptă la frontieră, dar garanţiile asupra securităţii rămân încă insuficiente, a anunţat un reprezentant al Crucii Roşii, citat de AFP.
Primul convoi umanitar internaţional sosit la Doneţk, compus în majoritate din material pentru prevenirea SIDA Un convoi organizat de trei agenţii ale ONU, care transporta ajutoare umanitare, a sosit joi la Doneţk, acesta fiind primul ajutor umanitar internaţional care ajunge în bastionul rebelilor proruşi în estul Ucrainei, a declarat pentru AFP un coordonator al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Ucraina...