Cele mai citite
 


În perioada sărbătorilor pascale creşte semnificativ numărul cazurilor de depresie, avertizează medicii
sâmbătă, 14 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În perioada sărbătorilor pascale creşte semnificativ numărul cazurilor de depresie iar spitalele înregistrează o incidenţă crescută a tentativelor de suicid, a cazurilor de exces de alcool şi de violenţă domestică, susţine Tudor Ciuhodaru, medic în cadrul Centrului de Traumă şi Toxicologie Iaşi.
Medicul recomandă o atenţie sporită din partea familiei pentru cei care îşi petrec sărbătorile singuri şi apelarea de urgenţă la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme.
Conform dr. Ciuhodaru, în această perioadă de sărbători femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbaţii, iar una din şapte femei are un risc crescut pentru această afecţiune.
"Cei deprimaţi se simt mai obosiţi decât de obicei şi sunt mai iritabili. Principalele motive ale depresiei de sărbători sunt aşteptările nerealiste de la viaţă şi familie, autoanaliza excesivă asupra vieţii personale şi presiunea socială de a fi împreună cu rudele şi prietenii', a explicat dr. Tudor Ciuhodaru.
O femeie în vârstă de 67 de ani din localitatea Mogoşeşti a fost adusă vineri la Centrul de Traumatologie şi Toxicologie după ce a încercat să se sinucidă ingerând mai multe medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii. Ea le-a spus medicilor că gestul a fost declanşat de conflictele casnice pe fondul dificultăţilor socio-economice. După ce starea sa clinică va fi ameliorată, femeia va necesita asistenţă psihiatrică. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: La spital din cauza excesului de alimente Un pacient ajunge la fiecare şase minute la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi cu afecţiuni digestive acutizate din cauza alimentaţiei de Crăciun stropită cu alcool, a declarat luni dr. Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Număr mare de internări, de Florii Peste 110 persoane au ajuns, de Florii, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în urma accidentelor casnice, a afecţiunilor digestive şi agresiunilor pe fondul abuzului de alcool.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...