Cele mai citite
 


Liderii USL Bihor, îngrijoraţi de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema resurselor minerale
sâmbătă, 14 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Ioan Mang, preşedinte al PSD Bihor, şi senatorul liberal Cornel Popa, liderul PNL Bihor, şi-au manifestat joi îngrijorarea faţă de afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind resursele minerale, un motiv pentru care opoziţia va depune, pe 17 aprilie, o moţiune de cenzură.
'Gestul făcut de actualul guvern este contrar tuturor fenomenelor din lume şi din Europa de azi. Nimeni nu-şi înstrăinează ultimele resurse minerale pe care le mai are. Este ceea ce guvernul Ungureanu, condus de Traian Băsescu, face în continuare', a precizat Mang, în conferinţa de presă a USL Bihor, alături de preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, şi reprezentantul PC Bihor, Traian Bogdan.
Ioan Mang a declarat că, de săptămâna viitoare, sunt şanse foarte mari să se renunţe la protestul parlamentar, astfel încât opoziţia să poată să depună moţiunea de cenzură care are două teme majore: segregarea pe criterii etnice a Universităţii de medicină şi farmacie din Tg. Mureş, care s-a făcut la comanda guvernului, şi nu prin decizia Senatului universităţii, "cum era legal şi normal", iar a doua temă este legată de înstrăinarea resurselor minerale ale ţării.
Senatorul PSD a subliniat că opoziţia urmăreşte ca această moţiune să fie una constructivă, care nu doar să determine căderea guvernului, ci să aducă un alt guvern care să spună stop acţiunii de înstrăinare a resurselor minerale şi, de asemenea, să asigure alegeri corecte în toamnă.
'Credem că momentul votării moţiunii este momentul adevărului şi pentru parlamentarii puterii. Este ultima ocazie, al 12-lea ceas, pentru ca aceştia să se ridice din bănci şi să voteze pentru a aduce reparaţii morale în faţa electoratului care i-a trimis în parlament', a subliniat Mang.
El este convins că această moţiune va trece deoarece tot mai mulţi parlamentari ai coaliţiei părăsesc puterea şi devin independenţi. Numărătoarea din Senat arată că coaliţia de la putere mai are 66 de senatori, la fel, 66 de senatori au şi cele trei partide care formează opoziţia (PNL, PSD şi PC) şi mai sunt doi senatori independenţi, Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.
La rândul său, senatorul liberal Cornel Popa a dezaprobat poziţia şi afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind proiectele Roşia Montană, Cupru Min şi exploatările gazelor de şist, politică faţă de care şi-a exprimat îngrijorarea. Liberalul a criticat şi 'făţărnicia' politicii PDL privind alegerile generale pe votul uninominal, pe care, deşi l-au susţinut verbal în repetate rânduri, ani de zile, la sfârşit, în momentul votului, au votat invers.
'Aşa s-a întâmplat şi în Comisia permanentă electorală unde atunci când s-a propus proiectul USL care prevede votul uninominal pur, ne-am trezit votând doar noi, cei din USL. Împotrivă au votat PDL, UDMR şi UNPR, iar UDMR propunând să se revină la votul pe listă', a precizat Popa.
În ce priveşte Partidul Conservator, Traian Bogdan a declarat că USL funcţionează bine în judeţ, organizarea bună a alegerilor locale urmărind să determine populaţia judeţului să voteze cu USL, cea mai puternică organizaţie menită să elimine de pe scena politică "actorii" PDL. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Senatorul PSD Ioan Mang, 'în doliu', până la căderea Guvernului Senatorul PSD Ioan Mang, preşedintele organizaţiei PSD Bihor, a declarat, vineri, că va purta haine de doliu, costum şi cravată negre, până la căderea Guvernului Boc, din cauza ''genocidului pe care-l provoacă populaţiei României'.