Cele mai citite
 


Principalele economii emergente vor decide în comun pe cine vor susţine la preşedinţia Băncii Mondiale
sâmbătă, 14 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul brazilian de finanţe, Guido Mantega, a declarat vineri că grupul principalelor economii emergente ar putea lua în cursul zilei o decizie în comun cu privire la persoana pe care să o susţină pentru postul de preşedinte al Băncii Mondiale, transmite Reuters.
Mantega a spus că cele cinci state din grupul BRICS (Rusia, India, China şi Africa de Sud) discută în continuare care este candidatul pe care îl vor sprijini. 'Brazilia discută cu statele BRICS şi este foarte probabil să adoptăm o poziţie comună. Această poziţie ar putea fi adoptată astăzi (vineri)', a declarat Guido Mantega.

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale i-a audiat la începutul acestei săptămâni pe cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al instituţiei. În cei 66 de ani de existenţă ai Băncii Mondiale, postul de preşedinte a fost ocupat de 11 americani.

Cei trei candidaţi la postul de preşedinte al Băncii Mondiale sunt: Ngozi Okonjo-Iwala, în prezent ministrul de externe al Nigeriei, cu o carieră de 25 de ani în cadrul Bancii Mondiale; columbianul Jose Antonio Ocampo, profesor de economie la Universitatea Columbia din New York, fost ministru de finanţe şi economist în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite; americanul Jim Yong Kim, considerat a fi favorit. Acesta din urmă este un medic în vârstă de 52 de ani, are experienţă în domeniul cercetării şi umanitar şi a lucrat la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În virtutea unui acord tacit între Washington şi Europa, preşedinţia Băncii Mondiale a fost deţinută întotdeauna de un american, iar cea a Fondului Monetar Internaţional de un european, de la înfiinţarea celor două instituţii financiare internaţionale.AGERPRES/(Constantin Balaban)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...