Cele mai citite
 


Regele Juan Carlos al Spaniei are o proteză la şold, după o operaţie în urma unei căzături
duminică, 15 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regele Juan Carlos al Spaniei a fost operat în dimineaţa zilei de sâmbătă la Madrid, în urma unei fracturi în trei părţi a şoldului drept, căpătate în urma unei căzături suferite într-o călătorie privată în Botswana, după cum a informat Casa Regală prin intermediul unui comunicat de presă.
Potrivit Rtve.es, fractura de şold a fost asociată artrozei în articulaţii, iar monarhului i s-au reconstruit fragmente din fractura femurală şi i s-a pus o proteză de şold. El a fost operat de traumatologul Ángel Villamor, acelaşi care l-a operat pe monarh în urma rupturii tendonului călcâiului de la piciorul stâng, în septembrie 2011, şi care i-a implantat şi o proteză la genunchiul drept, cu câteva luni înainte.

Rtve.es mai notează că deşi Casa Regală nu a făcut publice motivele pentru care Juan Carlos se afla în Botswana, se ştie că această ţară africană este considerată un paradis pentru vânătoarea de animale mari, una dintre cele mai cunoscute pasiuni ale monarhului.

În aceeaşi săptămână, aminteşte portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole, nepotul regelui Juan Carlos, Felipe Juan Froilán, fiul infantei Elena, a suferit un accident de tir, în urma căruia s-a rănit la picior.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Timiş: Medicii au reuşit să salveze o femeie cu fractură cervicală Chirurgii de la Clinica de Politraumatologie (Casa Austria) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au salvat o femeie care suferise o gravă fractură de coloană cervicală, în urma unui accident, şansa de supravieţuire în astfel de situaţii fiind de un caz la mie, la nivel mondial.
Iaşi: Victimă a unui accident rutier trimisă de la un spital la altul Un student la medicină, în vârstă de 21 de ani, victimă a unui accident rutier care a avut loc în comuna Cotnari, a ajuns după mai bine de opt ore la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi.
Coxartroza Ce este coxartroza? Coxartroza este o boala cronica ce se manifesta prin degradarea articulatiei soldului si este intalnita in general dupa varsta adulta, incidenta maxima apare la persoane de peste 50 ani, fiind mai frecventa cu inaintarea in varsta. Exista si cazuri particulare in care...
Artroplastia – un pas inaintea bolilor articulare Se spune ca unde nu-i cap, e vai de picioare, iar acest lucru e cu atat mai mult valabil atunci cand vorbim de fracturile de sold sau genunchi! Un ajutor de nadejde pentru problemele de aceasta natura il reprezinta artroplastia, o procedura ce readuce pacientul la viata normala, corectand...
Medic ortoped: Proteza de şold premiată la Bruxelles este mai uşor de implantat şi mult mai ieftină Proteza de şold scurtă femurală cervicală, care a obţinut cinci distincţii la Concursul internaţional Bruxelles - EUREKA, este mult mai ieftină şi mai uşor de implantat, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, unul dintre inventatori, medicul ortoped Marius Moga.