Cele mai citite
 


Campanie pentru o nouă secţie de Terapie Intensivă la spitalul Marie Curie
marţi, 17 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă campanie desfăşurată de Asociaţia Inimii Copiilor are în vedere proiectul noii secţii de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie" care va fi realizată după secţia similară din Iowa City (USA), considerat a fi unul dintre cele mai bune astfel de centre din lume, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Toate amenajările şi dotările se vor face respectând recomandările curente în domeniu, valabile în SUA (cele mai stricte în lume la ora actuală).
Secţia va avea un spaţiu mult mai mare şi o capacitate aproape dublă faţă de cea actuală (18-20 paturi faţă de 11 câte sunt acum), spaţii separate pentru fiecare pacient, fapt care asigură nou-născuţilor confortul necesar şi foarte important pentru dezvoltarea psihosomatică din primele zile de viaţă, sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicină pentru diagnostic la distanţă şi pentru transmiterea în centrul de training prevăzut în proiectul nostru a procedurilor medicale complexe aplicate în tratamentul nou-născuţilor.
Secţia va mai dispune de climatizare performantă, care asigură delimitarea zonelor de sterilitate diferită.
Potrivit comunicatului, sunt astfel create condiţii speciale de sterilitate care vor permite realizarea intervenţiilor chirurgicale "la pat" pentru pacienţii care nu pot fi transportaţi în condiţii de siguranţă în sala de operaţii şi pentru care aceste intervenţii sunt de importanţă vitală, spaţiu dedicat pentru prepararea soluţiilor perfuzabile şi soluţiilor de hrană parenterală.
Toate acestea, suprapuse peste rezultatele foarte bune ale actualei secţii, peste profesionalismul personalului medical, vor face din noua Secţie de terapie intensivă nou-născuţi de la Marie Curie, cea mai bună astfel de secţie din estul Europei, se mai arată în comunicat.
Campania vizează redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Spitalul "Marie Curie": Dr. Cîrstoveanu a vorbit în nume propriu; genericele folosite în Secţia TI au eficienţă Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "MS Curie" a precizat joi că declaraţiile şefului secţiei de Terapie Intensivă, dr. Cătălin Cîrstoveanu, despre ineficacitatea unor medicamente au fost făcute în nume propriu, nu în numele spitalului.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Dr. Sebastian Ionescu (Spitalul 'Marie Curie'): A scăzut rata de internări pentru intervenţii programate Rata de internări pentru intervenţii chirurgicale la Spitalul "Marie Curie" a scăzut cu aproximativ 20 - 25% în ultimele două săptămâni, din cauză că părinţilor le este teamă ca cei mici să nu fie infectaţi cu E-coli, a declarat miercuri şeful Secţiei de chirurgie pediatrică, Sebastian Ionescu.