Cele mai citite
 


Belgia: Un medic din Bruxelles, suspendat din cauza unor afirmaţii rasiste
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un chirurg ortoped de la Spitalul Universitar din Bruxelles (Universitair Ziekenhuis - UZ) a fost suspendat după ce a făcut unele afirmaţii rasiste şi antisemite la adresa unui stagiar de origine israeliană, notează marţi cotidianul La Libre Belgique.
Incidentul s-a petrecut luni dimineaţă şi a fost confirmat de un reprezentant al spitalului, medicul Edgard Eeckman.

În timpul unei operaţii, medicul Frank H. i-ar fi strigat un "Sieg Heil" stagiarului, student în anul V, şi i-ar fi spus să se ''întoarcă în camera de gazare'', aluzie la lagărele de exterminare naziste.

Spitalul Universitar din Bruxelles a lansat o anchetă internă, urmând ca marţi să fie audiaţi mai mulţi martori. Eeckman a precizat că medicul implicat în incident este un 'bun chirurg' , iar operaţia pe care o efectua era una ''dificilă şi stresantă'', dar a apreciat că afirmaţiile respective sunt "inacceptabile". "UZ Bruxelles se distanţează clar de aceste declaraţii'', a spus Edgard Eeckman.AGERPRES/(Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Belgia: Ministrul sănătăţii declanşează o anchetă după refuzul unui spital de a trata un pacient fără asigurare Ministrul afacerilor sociale şi sănătăţii, Laurette Onkelinx, s-a declarat consternată după ce a citit în presa belgiană că un mare spital universitar din Bruxelles a refuzat să acorde îngrijiri unui pacient din motive economice şi a decis deschiderea unei anchete interne, informează luni La Derniere...
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Medic ortoped: Proteza de şold premiată la Bruxelles este mai uşor de implantat şi mult mai ieftină Proteza de şold scurtă femurală cervicală, care a obţinut cinci distincţii la Concursul internaţional Bruxelles - EUREKA, este mult mai ieftină şi mai uşor de implantat, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, unul dintre inventatori, medicul ortoped Marius Moga.
Braşov: Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în cazul unui ortoped acuzat că a operat un copil la piciorul sănătos COLEGIUL MEDICILOR din Braşov a deschis o anchetă în cazul unui MEDIC de la SPITALUL de Copii acuzat de părinţii unui copil de şapte ani din Făgăraş că l-ar fi operat din greşeală la piciorul sănătos, fiind vorba despre o intervenţie de scoatere a unei tije pusă în urma unei fracturi.
Premierul a cerut ministrului Sănătăţii să prezinte zilnic informaţii despre ancheta în cazul copiilor de la 'Marie Curie' Premierul Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că a cerut ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, să prezinte zilnic informaţii despre rezultatele anchetei efectuate în cazul copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic.
Poliţia belgiană a găsit poze cu persoane care sărbătoresc cu şampanie lângă cadavrele teroriştilor ucişi în ianuarie Bruxelles, 3 iun /Agerpres/- Autorităţile belgiene au deschis o anchetă după apariţia unor fotografii în care pot fi văzute mai multe persoane bând şampanie lângă cadavrele a doi jihadişti ucişi în Belgia în urma operaţiunii antiteroriste desfăşurate pe 15 ianuarie, scrie miercuri publicaţia belgiană...