Cele mai citite
 


Raed Arafat: Continuă să se înregistreze decese provocate de hipotermie
vineri, 16 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat, vineri, la videoconferinţa cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că ''deşi numărul deceselor provocate de hipotermie este în scădere, acestea continuă să se înregistreze''. (Sursa: Agerpres)

El a atras atenţia că urmează o nouă perioadă de frig şi a făcut apel la autorităţile locale pentru a identifica persoanele fără adăpost.

De asemenea, subsecretarul de stat a cerut ca la unităţile de primiri urgenţe să existe un acces permanent la asistenţii sociali, pentru a rezolva eventualele cazuri sociale, împreună cu autorităţile publice locale.
''Acolo unde nu avem asistenţi sociali la unităţile de primiri urgenţe, trebuie să fie stabilit un protocol prin care aceste unităţi să aibă acces la astfel de specialişti, fie din cadrul spitalului, fie din cadrul autorităţilor locale. Problema hipotermiei este destul de serioasă şi ea apare în special la persoanele defavorizate social, la persoanele fără adopăst'', a spus Arafat.
Totodată, subsecretarul de stat a precizat că şi poliţia poate să transporte sau să informeze despre persoanele care locuiesc pe stradă şi care au nevoie de îngrijiri medicale. AGERPRES/(Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Raed Arafat: Nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Raed Arafat, a declarat, miercuri, că în prezent nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii.
Arafat a anunţat trei decese în cadrul Comandamentului de iarnă Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat, duminică, că trei persoane au decedat, în judeţele Vaslui, Neamţ şi Iaşi.
Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie Dotarea cu aparatură medicală modernă a compartimentelor de primiri urgenţe de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sănătăţii, va fi finanţată de la bugetul de stat, a anunţat miercuri, la Piteşti, ministrul Raed Arafat.
Ministerul Sănătăţii: Acţiune de control în cele 67 unităţi de primiri urgenţe finanţate din bugetul de stat Ministerul Sănătăţii a demarat o amplă acţiune de auditare şi control, la nivel naţional, în toate cele 67 unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate din bugetul de stat, informează un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Raed Arafat: Persoanele cu dializă, gravidele şi oamenii străzii, priorităţi în această perioadă Bucureşti, 18 dec /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut, vineri, în cadrul videoconferinţei cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, ca în această perioadă de avertizare cu cod galben de ninsoare Unităţile de Primiri Urgenţe şi Serviciile de Ambulanţă...