Cele mai citite
 


Călăraşi: Pompierii au intervenit în ultimele zile la peste 60 de situaţii de urgenţă
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' al judeţului Călăraşi au intervenit, în perioada 13-16 aprilie, în peste 60 de situaţii de urgenţă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu, dintre acestea, o intervenţie a avut loc pentru stingerea unui incendiu, iar 66 de intervenţii au fost de tip SMURD (pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă).
Din totalul intervenţiilor de tip SMURD, 12 au fost pentru persoane care au suferit agresiuni fizice, şase pentru persoane cu traumatisme în urma producerii unor accidente rutiere, 17 pentru persoane cu insuficienţă respiratorie, 12 pentru persoane aflate în stare de inconştienţă şi 19 pentru persoane cu diferite afecţiuni (fracturi, căderi de la acelaşi nivel, intoxicaţii etilice, postlipotimii). AGERPRES/(AS-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Covasna: Numărul intervenţiilor ISU a crescut considerabil după activarea SMURD Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna au intervenit anul trecut în peste 2500 de cazuri, de patru ori mai multe decât în 2011, iar acest lucru s-a datorat activării SMURD.
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale echipajelor SMURD, în prima jumătate a anului Echipajele SMURD care acţionează în judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă în primele şase luni ale acestui an, cu 38% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat difuzat luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Pompierii militari, în sprijinul persoanelor care nu se pot deplasa din cauza ninsorii Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ajută persoanele aflate în dificultate, distribuie alimente şi băuturi calde celor aflaţi în nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din zonele afectate de temperaturile scăzute ce au condus la defecţiuni ale conductelor...
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...
Brăila: SMURD a intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au intervenit anul trecut în peste 2.700 de cazuri, ceea ce reprezintă trei sferturi din situaţiile de urgenţă semnalate la nivelul judeţului.