Cele mai citite
 


Directorul Institutului Cantacuzino a fost revocat din funcţie la sfârşitul săptămânii trecute
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului Cantacuzino, Dorel Radu, a fost revocat din funcţie de ministrul Sănătăţii la sfârşitul săptămânii trecute.
Până la organizarea unui nou concurs a fost numit în această funcţie dr. Radu Iordăchel.
Avocatul Poporului desfăşoară o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino, aspect considerat o încălcare a dreptului fundamental la sănătate, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.
"De mai multe luni de zile, în cadrul instituţiei Avocatul Poporului se desfăşoară o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri (stafilococic D - în diluţii -, produs original românesc, folosit în tratamentul infecţiilor stafilococice, antigripal, antituberculos, polidin, cantastim, antidifteric, antitetanic) de către Institutul Cantacuzino, ceea ce în opinia noastră reprezintă o încălcare gravă a dreptului fundamental la sănătate, prevăzut de art. 34 din Constituţie şi o afectare, într-o anumită măsură, a siguranţei naţionale a României", relevă comunicatul.
Avocatul Poporului crede că este necesar ca Ministerul Sănătăţii să ia măsurile de rigoare cât mai urgent, iar între acestea ar trebui să se regăsească şi îmbunătăţirea managementului Institutului Cantacuzino. Avocatul Poporului este de părere că această atitudine a Ministerului Sănătăţii este necesară şi faţă de situaţia socială din interiorul Institutului Cantacuzino.
Potrivit comunicatului, o asemenea situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor menţionate.
Angajaţii Institutului "I. Cantacuzino" au solicitat Ministerului Sănătăţii, săptămâna trecută, să ia măsuri pentru a debloca situaţia din instituţie şi cer demiterea managerului Dorel Radu.
Dr. Monica Bălteanu, vicepreşedinte al sindicatului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că actualul manager a blocat activitatea, au fost închise toate secţiile de producţie şi nu se mai fac achiziţii.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocatul Poporului desfăşoară o anchetă privind neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino Avocatul Poporului desfăşoară o anchetă proprie referitoare la neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino, aspect considerat o încălcare a dreptului fundamental la sănătate, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.
MS: Ministrul Ritli a cerut noului manager al Institutului Cantacuzino un plan de relansare a instituţiei Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut ca până la sfârşitul săptămânii, noul director al Institutului ''Cantacuzino'', Radu Iordăchel, să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, marţi, AGERPRES.
Bănicioiu, despre Institutul Cantacuzino: Reorganizarea trebuie să se facă după criterii profesionale Reorganizarea Institutului Cantacuzino trebuie să se facă după criterii profesionale, noul manager urmând a fi un profesionist ales prin concurs, a declarat joi ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.
Bănicioiu: Situaţia Institutului Cantacuzino este cauzată de managementul defectuos Situaţia în care se află Institutul Cantacuzino este cauzată de managementul defectuos, a afirmat joi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, precizând că instituţia pe care o conduce este interesată să achiziţioneze produsele unităţii medicale, însă numai în condiţiile în care acestea sunt "conforme"...
Ministrul Sănătăţii: Investigaţiile în cazurile copiilor infectaţi cu E-coli continuă; rezultatele prezentate de Cantacuzino, doar un fragment Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat vineri, la Bistriţa, că ancheta în cazul copiilor infectaţi cu bacteria E-coli nu este finalizată şi că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă "o mică fotografie din tot acest proces".
Avocatul Poporului: Ancheta de la Institutul Cantacuzino finalizată în trei săptămâni Avocatul Poporului va finaliza în aproximativ trei săptămâni ancheta de la Institutul Cantacuzino, raportul final urmând a fi trimis la Parlament, iar ulterior primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, pentru a lua măsurile care se impun în acest caz.