Cele mai citite
 


SUA: O nouă tulpină a gripei AH1N1
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de infestare cu H3N2, o nouă tulpină a gripei AH1N1, a fost înregistrat în SUA, ridicând la 13 numărul persoanelor infectate cu acest virus, transmite CBC.
Astfel, în 12 din cele 13 cazuri a fost vorba de persoane sub 18 ani. Se ştie de asemenea că ultima persoană infestată cu noua tulpină a gripei porcine este o fetiţă din Utah. Ea a urmat un tratament cu oseltamivir şi acum se simte mai bine, potrivit medicilor. Întreaga ei familie a fost supusă testelor, dar nu a fost identificat vreun nou caz de infestare cu noul virus.

Aceasta se pare a luat virusul în timpul vizitei la o fabrică de prelucrare a cărnii de porc cu o săptămână înainte de apariţia primelor simptome ale bolii, a afirmat dr. Michael Jhung, de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Înainte cazuri de infestare cu H3N2 au fost semnalate în Indiana, Pennsylvania, Maine, Iowa şi Virginia de Vest. Aproximativ 50% dintre persoanele contaminate au avut tangenţe directe cu animale bolnave, însă ceilalţi bolnavi nu au avut, aspect care îi îngrijorează pe epidemiologi. În opinia acestora din urmă, virusul AH1N1 a suferit mutaţii şi în prezent se răspândeşte cu uşurinţă printre oameni.

Conform experţilor, varianta care circulă în prezent are o genă a virusului ce a generat pandemia din 2009. Ei consideră că această genă creşte capacitatea virusului de a infecta oameni. Categoria cea mai sensibilă la noua tulpină sunt copii sub 10 ani.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prietenul tinerei de 28 de ani din SUA a fost internat la Institutul ''Matei Balş'' Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Dintre cele 35 de persoane cu care tânăra de 28 de ani, infectată cu virusul noii gripe, a venit în contact în 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate şi se află sub supraveghere permanentă a stării de sănătate. Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Prof.dr. Adrian Streinu Streinu Cercel, primul român care s-a vaccinat Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a vaccinat împotriva gripei cu virus AH1N1, fiind primul român imunizat în campania care a demarat vineri dimineaţă.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Plan şocant în SUA pentru o pandemie AH1N1: bătrânii şi cei cu dizabilităţi nu vor primi îngrijire Preşedintele Barack Obama a decretat deja de sâmbătă, 24 octombrie, urgenţa sanitară la nivel naţional, gripa AH1N1 afectând deja 46 de state, cu milioane de pacienţi contaminaţi, 20.000 de spitalizaţi şi mii de morţi. Aprovizionările cu vaccin se află încă în urma cererii. În acest context, ziarul The...