Cele mai citite
 


Un copil irlandez din cinci merge la culcare înfometat /studiu/
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din cinci copii irlandezi a mers la şcoală sau la culcare înfometat în 2010 pentru că nu avea destulă mâncare acasă, cu 4% mai mulţi decât în 2006, potrivit unui sondaj asupra Comportamentului de Sănătate la Elevi, relatează ediţia online de marţi a cotidianului Irish Times.
Întrebaţi cât de des merg la şcoală sau la culcare înfometaţi pentru că nu au destulă mâncare acasă, 21% dintre elevii intervievaţi au spus că au făcut acest lucru cel puţin o dată, comparativ cu 17% potrivit sondajului de acum şase ani.

Procentul copiilor care au făcut sport de patru sau mai multe ori pe săptămână a scăzut de la 53% în 2006, la 51% în 2010.

Peste un sfert dintre participanţii la studiu cu vârste între 15 şi 17 ani au făcut sex, 93% dintre aceştia folosind un prezervativ la ultima experienţă sexuală şi 59% pastile anticoncepţionale.

Numărul elevilor care au consumat tutun, alcool sau canabis a scăzut de la data sondajului anterior. Procentul celor care fumau în mod constant a scăzut de la 15% în 2006, la 12% în 2010, iar al celor care au fumat cel puţin odată în viaţă a scăzut de la 36%, la 27%.

Consumul de alcool a înregistrat, de asemenea, o scădere, 46% din elevi raportând că au băut cel puţin odată în viaţă, faţă de 53% în 2006.

Procentul elevilor care au fumat canabis în ultimele 12 luni înaintea sondajului s-a înjumătăţit, de la 16% în 2006 la 8% în 2010, iar al celor care au făcut acest lucru în ultimele 30 de zile a scăzut de la 7% la 5%.

Ministrul irlandez al sănătăţii dr. James Reilly a afirmat că deşi este încurajat de reducerea consumului de tutun, alcool şi droguri şi scăderea numărului de leziuni la elevi, mai rămân multe de făcut. 'Sunt foarte îngrijorat cu privire la statisticile despre exerciţii şi activitate fizică şi asupra numărului de copii care sunt înfometaţi când merg la şcoală sau la culcare, noaptea', a declarat acesta.

Sondajul asupra Comportamentului de Sănătate la Elevi este un studiu efectuat în colaborare cu Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la fiecare patru ani, la care au participat 43 de ţări şi regiuni în 2010.

La sondaj au participat 16.060 de elevi cu vârste între 9 şi 18, de la 256 de şcoli din Irlanda.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Adolescenţii americani consumă mai puţin tutun şi alcool, însă mai mult canabis /studiu/ Adolescenţii americani nu au mai fumat şi nu au mai băut atât de puţin alcool de pe la mijlocul anilor '70, însă consumul lor de canabis nu a fost niciodată mai ridicat ca în prezent, potrivit unui studiu naţional publicat miercuri şi citat de France Presse.
Arad: Mai mult de 26% dintre elevii arădeni sunt dispuşi să consume droguri Arad, 8 mar /Agerpres/ - Mai mult de 26% dintre elevii arădeni şi-au exprimat disponibilitatea de a consuma droguri, într-un sondaj de opinie referitor la cunoştinţele, atitudinile şi practicile asociate consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul elevilor din municipiul Arad, efectuat recent de...
Harghita: Aproximativ 1.100 de elevi au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult ca în 2007 (studiu) Aproximativ 1.100 de elevi harghiteni au încercat droguri ilicite, cu 4 la sută mai mult decât în urmă cu cinci ani, arată rezultatele unui studiu făcute publice miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...