Cele mai citite
 


A DOUA CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ ACTUALITĂȚI ÎN ONCOLOGIA PEDIATRICĂ -Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer-
miercuri, 18 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 

Bucuria copilăriei nu ar trebui umbrită de o boală precum cancerul, dar, totuși, asta se întâmplă. Pentru că lupta copiilor împotriva cancerului trebuie dusă și de cei mari, Asociația PAVEL și Sănătatea Press Group, în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, organizează a doua Conferință Națională Actualități în Oncologia Pediatrică - Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer. Evenimentul va avea loc în data de 28 aprilie 2012, la Rin Grand Hotel București, sala Paris, începând cu ora 09.00.  

Manifestarea abordează situația copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora din mai multe perspective, în încercarea de a oferi soluții concrete pentru îmbunătățirea condiției acestora. Astfel, reputați medici oncopediatri din țară și străinătate, alături de autorități și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, vor expune și analiza problematica oncopediatriei românești din perspective pacientului, formulând concluzii și propuneri viabile.
 
La Conferința Națională Actualități în Oncologia Pediatrică - Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer vor fi discutate, printre alte subiecte, obiectivele strategiei naționale în oncologia pediatrică, adoptarea standardelor europene în oncopediatrie, calitatea comunicării dintre pacienți, aparținători și medici, dar și progrese recente în tratarea copilului cu leucemie. În esența, vor fi dezbătute problemele oncologiei pediatrice din România și soluții adecvate situaței prezente.
 
Pe lângă reprezentanți ai principalelor asociații de pacienți, la eveniment și-au anunțat prezența prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, prof.univ.dr. Margit Șerban, șefa Centrului de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, conf.univ.dr. Monica Dragomir, șefa Secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic București, dr. Rodica Cosnarovici, șefa Secției Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof.dr. Pavel Chirilă, directorul Hospice Sf. Irina București.
 
Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți , la manifestare au fost invitati reprezentanți ai principalelor institute oncologice: prof. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.
 
Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. De asemenea, evenimentul facilitează schimbul de experienţă dintre psihologi, asistenţi sociali, pedagogi și alți specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.
Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles, începând cu ora 09.00. Inițiată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Societatea Română de Onco...
Cancerul la copii, cu teste puţine şi terapii scumpe Testele pentru depistarea precoce a cancerului la copii se efectuează doar în câteva centre în tara noastră. Iar la noi, comparativ cu celelalte ţări UE, tratamentele administrate în această patologie sunt chiar de cinci ori mai scumpe, avertizează şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică a Institutului...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România - FABC
Specialişti din străinătate în oncologie pediatrică vor consulta în România Începând cu iulie 2011 specialişti din străinătate au acceptat să vină în România, pentru a oferi servicii specializate de diagnostic şi tratament pe oncologia pediatrică.
AFP: Calvarul fără sfârşit al bolnavilor de cancer din România Vindecarea cancerului este o luptă în orice condiţii, însă în România pacienţii trebuie de asemenea să depună mari eforturi pentru a-şi procura medicamente uneori de negăsit în ţara lor şi să caute tratament în străinătate din cauza lipsei unor echipamente suficient de performante, relatează AFP.