Cele mai citite
 


Cea de-a doua siameză internată în luna decembrie 2011 la Spitalul Grigore Alexandrescu a decedat
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două siameze care s-au născut la sfârşitul anului trecut şi au fost internate la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, au decedat. Prima fetiţă a încetat din viaţă marţi seara, ca urmare a malformaţiilor pe care le avea, iar în cursul nopţii a murit şi cea de a doua.
Orlando Marinescu, medicul chirurg care a încercat separarea celor două fetiţe, imediat după decesul primei siameze, a explicat în conferinţa de presă de miercuri că a fost o intervenţie de necesitate pentru a-i da o şansă celei de-a doua siameze să trăiască.
Din cauza problemelor hepatice pe care le avea, aceasta nu a rezistat şi a murit. Medicul a spus că s-a consultat şi cu specialişti din străinătate în vederea eventualei separări, iar aceştia i-au spus că o intervenţie s-ar fi putut face în cazul în care cele două siameze ar fi ajuns la zece kilograme şi ar fi fost într-o stare bună. Din păcate, fetiţele nu au luat în greutate de la naştere, amândouă având 2,8 kg. Ele au stat toată această perioadă la terapie intensivă pentru că aveau mari probleme şi au primit tot timpul tratament, fiind hrănite prin venă.
Dr. Marinescu a subliniat că astfel de cazuri sunt foarte rare şi nu se pot face protocoale standard pentru că fiecare caz are particularităţile lui. Intervenţia de separare a fost o necesitate pentru a-i da şanse celei de-a doua siameze să trăiască, însă insuficienţa hepatică a fost cauza decesului.
Cele două fetiţe s-au născut în luna decembrie, cu o lună mai devreme, aveau împreună 2,8 kilograme şi erau lipite în zona ficatului, toracelui şi o porţiune de abdomen. Ele au ajuns la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" cu dezechilibre renale şi digestive. AGERPRES/(A, AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi dintre cei cinci nou născuţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au fost externaţi Doi dintre cei cinci nou născuţi care au fost aduşi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi miercuri.
Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Starea celor două fetiţe siameze este stabilă Starea celor două fetiţe siameze care au ajuns de la Piteşti la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este stabilă, a declarat pentru AGERPRES dr. Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Siamezele internate la Spitalul 'Marie Curie' au murit Siamezele internate la Spitalul de Copii "Marie Curie" au murit la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat marţi pentru AGERPRES şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu.