Cele mai citite
 


Curtea Constituţională s-a substituit instanţelor de judecată, în cazul Legii privind reforma sănătăţii (ONG)
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea Constituţională s-a substituit instanţelor de judecată, în momentul în care s-a pronunţat în legătură cu neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. 259 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, privind reforma sănătăţii, afirmă, miercuri, într-un comunicat, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).
'Prin decizia luată, instanţa a hotărât că pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei nu vor mai plăti contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate calculată la nivelul întregii pensii, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim. În acest mod, Curtea Constituţională s-a substituit instanţelor de judecată, deoarece hotărârea face referire cu precădere la aplicarea şi interpretarea legii, şi mai puţin la neconstituţionalitatea acesteia. Mai mult decât atât, aceeaşi instanţă şi-a încălcat atribuţiile, pronunţându-se inclusiv asupra sumelor nelegal reţinute, hotărând ca efectele deciziei luate pe 13 aprilie să se producă numai pentru viitor', se arată în comunicatul citat.
În acest context, juriştii FACIAS anunţă pensionarii că decizia Curţii Constituţionale are ca efect firesc posibilitatea recuperării în instanţă a sumelor nelegal reţinute din pensie de către stat, reprezentând procentul de 5,5% aferent contribuţiei la sănătate.
FACIAS solicită totodată Ministerului Justiţiei să precizeze ce se va întâmpla cu hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care au fost respinse cererile pensionarilor, care doreau ca procentul de 5,5% să fie aplicat doar pentru sumele ce depăşeau 740 lei.
'În prezent, hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile se află în contradicţie cu decizia Curţii Constituţionale', se precizează în comunicat.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FACIAS: Curtea Constituţională s-a substituit instanţelor de judecată, în cazul Legii privind reforma sănătăţii Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a transmis miercuri un comunicat în care susţine că Curtea Constituţională s-a substituit instanţelor de judecată, în momentul în care s-a pronunţat în legătură cu neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. 259 alin. (2) din Legea...
Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, trimis în judecată pentru corupţie Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.
Eugen Iancu (Asociaţia Colectiv) spune că îl va acţiona în judecată pe Arafat, în nume personal Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că îl va acţiona în judecată pe Raed Arafat, în nume personal, în opinia sa secretarul de stat în MAI fiind vinovat de tragedia din clubul Colectiv.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...
Tatăl unui copil cu SHU ia în calcul să dea în judecată Spitalul de Pediatrie din Piteşti Tatăl unuia dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie" ia în calcul posibilitatea de a acţiona în judecată, împreună cu părinţii altor copii cu aceeaşi afecţiune, Spitalul de Pediatrie din Piteşti.
DIICOT Oradea: 10 medici, trimişi în judecată în dosarul reţetelor fictive Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au trimis în judecată 15 persoane, dintre care 10 sunt medici, într-un dosar privind fraudarea bugetului asigurărilor sociale de sănătate prin eliberarea a peste 13.000 de reţete fictive.