Cele mai citite
 


Departament cu atribuţii în evaluarea tehnologiilor medicale, la MS
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un departament care va avea atribuţii în evaluarea tehnologiilor medicale va funcţiona, în premieră, în cadrul Ministerului Sănătăţii, informează miercuri un comunicat de presă al instituţiei.
Serviciul nou înfiinţat va avea atribuţii în analiza şi supervizarea rapoartelor redactate de instituţii abilitate, organizaţii, experţi sau cercetători externi, cu privire la medicamentele, dispozitivele medicale, echipamentele şi tehnicile medicale de înaltă performanţă care sunt sau vor fi utilizate în sistemul sanitar.
"Evaluarea tehnologiilor medicale foloseşte metode ştiinţifice şi va fundamenta, în viitor, deciziile privind punerea pe piaţă sau achiziţia medicamentelor, a echipamentelor medicale şi tehnologiilor. De exemplu, în domeniul medicamentelor, Comisia Naţională de Transparenţă face o analiză din punct de vedere ştiinţific şi profesional a propunerilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii privind introducerea unui produs farmaceutic în lista de medicamente compensate, dar, în prezent, nu există nici o autoritate care să realizeze un studiu privind impactul farmaco-economic şi social al respectivului produs", a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia anunţului.
Pentru acest demers vor fi elaborate ghiduri metodologice naţionale de evaluare a tehnologiilor medicale şi a formatelor rapoartelor de evaluare a tehnologiilor medicale, în conformitate cu standardele internaţionale. AGERPRES/(AS-Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
Bihor: Ministrul sănătăţii anunţă deblocarea a o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistem Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că o treime din cele circa 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, în prima parte a anului.
Experţi ai ECDC - în vizită în România; vor discuta cu reprezentanţi ai MS aspecte legate de infecţiile nosocomiale O echipă multidisciplinară a Centrului European pentru Boli Transmisibile (ECDC), care include şi un expert din Norvegia, se va afla în ţara noastră de luni până joi, pentru a discuta aspecte legate de detectarea, supravegherea, prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale împreună cu reprezentanţi...
Nicolae Bănicioiu: Până de Paşte vom avea tot mecanismul de evaluare şi procedura privind lista de compensate ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat joi în cadrul unei dezbateri că până la sărbătorile de Paşte va fi finalizată toată procedura şi "tot mecanismul" privind evaluarea noilor molecule de pe noua listă de medicamente compensate şi gratuite.