Cele mai citite
 


Fotbal: Măsurile de siguranţă la finala Europa League, discutate în comandament la PMB
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou comandament pentru pregătirea finalei Europa League la fotbal, care se va desfăşura pe Arena Naţională din Bucureşti în data de 9 mai, a avut loc marţi, la iniţiativa primarului general, Sorin Oprescu.
În cadrul întâlnirii, primarul Capitalei a discutat cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi ai Jandarmeriei despre măsurile de siguranţă care se impun în zonele aglomerate din oraş, precum şi despre măsurile de sănătate şi siguranţă publică asigurate de serviciile de urgenţă.
"În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordaţi pentru buna desfăşurare a evenimentelor dedicate finalei finalei UEFA Europa League, eveniment care va avea loc la Bucureşti, după cum deja toată lumea ştie, în data de 9 mai. Atunci când Bucureştiul va primi vizita a peste 40.000 de turişti, trebuie să fim organizaţi din toate punctele de vedere. Vom suplimenta mijloacele de transport în comun, fără să aglomerăm însă oraşul şi vom lua măsuri de fluenţă a traficului rutier atât în zona aeroportului, cât şi în centrul oraşului şi în zona stadionului", a declarat primarul general.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis marţi AGERPRES, Serviciul de Ambulanţă din Capitală, SMURD şi ISU îşi vor suplimenta efectivele, astfel încât să fie pregătite de intervenţie.
Reprezentanţii MAI şi cei ai ISU au explicat că elementele de urgenţe medicale, măsurile preventive şi de intervenţie sunt în stadiu avansat de organizare, iar în cadrul întâlnirilor viitoare toate aceste probleme vor fi definitivate. În acest sens, au avut loc discuţii şi cu reprezentanţi ai ApaNova, Electrica şi Distrigaz şi s-a stabilit crearea unui centru de comandă integrat care va funcţiona la nivelul PMB.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au stabilit traseele pe care le vor parcurge atât echipele finaliste, cât şi suporterii şi au subliniat importanţa colaborării cu Adminstraţia Străzilor şi Direcţia de Transporturi din cadrul PMB în ceea ce priveşte semaforizarea corespunzătoare, semnalistică şi restricţiile rutiere temporare.
La sfârşitul întâlnirii, primarul general şi participanţii au stabilit o nouă întrevedere menită să acopere toate aspectele organizatorice ale evenimentelor finalei Europa League Bucureşti 2012.
La discuţii au participat secretarul de stat în MAI, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal Petre Tobă, şi autorităţile responsabile de ordinea şi liniştea publică şi de siguranţa persoanelor, printre care se numără Inspectoratul General al Poliţiei, Brigada de Poliţie Rutieră, Jandarmeria, Prefectura, ISU, SMURD, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, ai Jandarmeriei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică etc. AGERPRES / (AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsurile de siguranţă la finala UEFA Europa League, discutate în comandament la PMB Un nou comandament pentru pregătirea finalei UEFA Europa League, care se va desfăşura la Bucureşti în data de 9 mai, a avut loc marţi, la iniţiativa primarului general, Sorin Oprescu.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.