Cele mai citite
 


Galaţi: Aproape 7.000 de elevi vor primi burse acordate de Consiliul Local Municipal
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 6.954 de elevi gălăţeni vor beneficia de burse de performanţă, de merit, de studiu şi sociale acordate de Consiliul Local Municipal (CLM) Galaţi.
Potrivit unei hotărâri a CLM Galaţi, vor fi acordate 101 burse de performanţă, în valoare de 50 lei pe lună, dar şi alte 5.151 burse de merit, în cuantum 25 lei lună, elevilor din clasele de învăţământ gimnazial, liceal sau profesional, care au obţinut media generală 9,00 şi nota zece la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început de ciclu. De asemenea, vor primi burse de merit şi elevii din clasele învăţământului gimnazial, liceal sau profesional - cursuri de zi - care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei.
Aleşii locali au mai votat şi acordarea a 673 burse de studiu, de câte 35 lei pe lună, elevilor din clasele V - VIII care au obţinut media generală minimum 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar şi alte 400 pentru elevii din clasele IX - XII - cursuri de zi, pe aceleaşi criterii.
Primăria va mai oferi 173 burse de ajutor social, în cuantum de 35 lei pe lună, elevilor orfani sau cu probleme grave de sănătate - TBC, diabet, boli maligne, astm bronşic, epilepsie, hepatită cronică, miopie gravă, boli imunologice sau cu handicap locomotor. Vor fi acordate 456 de burse de ajutor social elevilor proveniţi din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie şi nici nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 metri pătraţi.
Au rămas fără burse de merit elevii din învăţământul primar, pe motiv că aceştia primesc calificative în loc de note. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de plângeri la Direcţia de Sănătate Publică din cauza sistării apei reci Peste 50 plângeri au fost înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, după ce societatea edilitară Apă Canal Galaţi a sistat furnizarea apei reci la peste 20 de asociaţii de proprietari, din cauza datoriilor mari, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Valentin Boldea...
Galaţi: Focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a confirmat existenţa unui focar de TBC la Şcoala 42 din municipiu, după ce trei elevi au fost internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi cu suspiciune de TBC, la o săptămână după ce bacilul Koch a fost confirmat la o profesoară din şcoala respectivă...
Galaţi: Focar de hepatită A în localitatea Gefu Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a confirmat existenţa a 14 cazuri de infectare cu hepatită A la preşcolari şi şcolari din unitatea de învăţământ din localitatea Gefu, a anunţat, joi, directorul instituţiei, Valentin Boldea.
ANA: Elevii consumă tot mai multe etnobotanice, potrivit Raportului ESPAD 2011 Elevii consumă din ce în ce mai mult etnobotanice, arată
Galaţi: Anchetă epidemiologică la o şcoală, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Taxele de studiu au fost majorate, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, 14 iun /Agerpres/- Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a majorat cu sume cuprinse între 200 şi 2.000 lei, în funcţie de opţiunile facultăţilor, taxele pentru studenţii care vor ocupa, după sesiunea din vară, cele peste 1.200 de locuri nebugetate.