Cele mai citite
 


Galaţi: Zeci de medici aleg anual să lucreze în străinătate
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de medici părăsesc, anual, sistemul sanitar gălăţean, alegând să lucreze în străinătate, unde salariile pot depăşi şi 10.000 de euro.
Potrivit secretarului Colegiului Medicilor din Galaţi, prof. dr. Dumitru Cristea, în fiecare an, aproximativ 10% dintre cei 845 de medici din judeţ îşi întocmesc certificate de conformitate, care le permit să emigreze şi să îşi practice profesia în alte ţări, însă doar jumătate dintre ei pleacă în străinătate, ceilalţi rămânând în aşteptarea unui post mai bun.
"Nu toţi aceşti medici părăsesc ţara. Unii dintre ei îşi procură certificatele doar ca să ştie că au rezolvat deja această problemă birocratică, în timp ce îşi caută un job în străinătate. De fapt, dintre cei circa 10% care îşi scot certificat, doar jumătate pleacă. Depinde şi de specializarea fiecăruia. Spre exemplu, medicii anestezişti, cei de urgenţă sau de familie au şanse mult mai mari de angajare, dat fiind faptul că piaţa din străinătate solicită astfel de specialişti", a declarat miercuri prof. dr. Dumitru Cristea.
Pe de altă parte, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita, a afirmat că, în vara anului trecut, aproximativ jumătate dintre cei 73 studenţi care au promovat examenul de licenţă au optat să urmeze un rezidenţiat în străinătate, ţările vizate fiind Germania şi Franţa. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 40 de doctori au plecat în străinătate numai în ultimii trei ani Aproximativ 40 de medici au părăsit sistemul sanitar gălăţean în ultimii trei ani pentru oferte în străinătate, marea majoritate fiind tineri specialişti.
Galaţi: Zilele medicale gălăţene, la cea de-a X-a ediţie Galaţi, 30 nov /Agerpres/ - Zeci de cadre medicale, studenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat marţi la deschiderea celei de-a X-a ediţii a Zilelor medicale gălăţene, manifestare organizată în amfiteatrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi al cărui ocrotitor spiritual este...
Galaţi: Al doilea punct studenţesc de prim ajutor din ţară, la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, 11 apr/Agerpres/- Cei peste 8.000 de studenţi ai Universităţii Dunărea de Jos care frecventează facultăţile din Campusul Ştiinţei beneficiază începând de luni de al doilea punct studenţesc de prim ajutor din ţară, care se adaugă celui inaugurat în urmă cu un an pentru cei peste 2.500 de studenţi...
Peste 70 la sută dintre salariaţii sistemului sanitar românesc vor să muncească în străinătate (studiu) Peste 70 la sută dintre salariaţii sistemului sanitar românesc intenţionează să plece la muncă în străinătate, însă 36,8 la sută dintre aceştia au diferite impedimente legate de familie, relevă studiul 'Tendinţa de migrare a personalului din sistemul sanitar', realizat de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară'...
Galaţi: Al doilea deces cauzat de gripă O femeie de 43 ani, din Galaţi, a murit la Spitalul de Urgenţă din localitate, în urma unei infecţii cu virusul gripal B, acesta fiind al doilea deces din cauza gripei, după cel al unei asistente medicale de 47 ani, din Tecuci, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi...
Aproximativ 3.000 de medici au cerut, în 2010, certificate pentru a pleca în străinătate Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Un număr de 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente (good standing) pentru a putea lucra în străinătate, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.