Cele mai citite
 


Iaşi: Probleme actuale ale medicinei dentare şi tehnicile de ultimă oră, la al IV-lea Congres Internaţional al ADRE
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti din ţară şi străinătate vor discuta, începând de miercuri, despre probleme actuale ale medicinei dentare, soluţii inovative în terapia orală şi tehnici de ultimă generaţie în implantologia dentară, în cadrul celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.
Preşedintele Congresului, prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pe parcursul a patru zile vor fi abordate subiecte cu temele ''Practica virtuală versus practica reală în Medicina Dentară'', ''Succes versus eşec în terapii orale asistate medical''.
Conform sursei citate, pe parcursul celor patru zile detaliază atât temele de avangardă din teritoriul medicinei dentare, cum ar fi implantologia sau investigaţiile 3D în reabilitarea orală cât şi problematica complexă a interferenţelor patologiei generale cu terapia orală.
Organizatorii Congresului, respectiv Facultatea de Medicină Dentară, UMF ''Gr.T.Popa'' Iaşi, Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, în colaborare cu International Congress of Oral Implantologists, Societatea Balcanică de Stomatologie, Colegiul Medicilor Dentişti Iaşi şi Societatea de Medici şi Naturalişti Iaşi, au creat cadrul optim unei manifestări ştiinţifice de prestigiu ce reuneşte nume de marcă ale medicinei dentare naţionale, din Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Constanţa, precum şi internaţionale din Germania, Grecia, Republica Moldova şi teme de interes din medicina dentară, creând în acelaşi timp conexiuni cu medicina generală, premisele reale ale succesului terapeutic într-o abordare globală a pacientului.
Astfel, în prima zi a Congresului vor fi purtate discuţii pe teme de impact ale medicinei dentare în teritoriul odontologiei, parodontologiei, ergonomiei şi esteticii dentare, eveniment la care participă nume de marcă ale Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, precum şi participarea reprezentanţilor Universităţii ''Goethe'', din Frankfurt (Germania), prin intermediul prof.univ.dr. Lars Kandesperge, a prof.univ.dr Henriette Lerner, reprezentantă a International Congres of Oral Implantologists, precum şi de prezenţa reprezentanţilor Societăţii Balcanice de Stomatologie. Aceştia se vor reuni la Iaşi în cadrul Simpozionului ''Rolul Centrului de Formare Specialişti şi Resurse Umane în Reabilitarea Orală în performanţa medicală''.
Tot în prima zi a Congresului sunt lansate două apariţii editoriale de marcă în teritoriul antropologiei care vizează ''Introducerea în antropologia medicală dentară'' şi ''Dinţii în antropologia medicală dentară'', volume ce poartă semnătura prof.univ.dr. Petru Firu, de la UMF ''Carol Davila'' din Bucureşti şi, respectiv, prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicina Dentară, UMF Iaşi, precum şi volumul de poezii ''Gânduri şi Idei Împrăştiate'', semnat de prof.univ.dr. Adam Maxim.
Pe parcursul celor patru zile, în cadrul congresului se vor desfăşura ''work-shop''-uri, ''hands-on''-uri  cu profund impact practic în sfera implantologiei orale, precum şi în sfera endodonţiei, prin aprofundarea tehnicilor de microscopie, comunicări orale, precum şi o expoziţie de aparatură şi materiale stomatologice.
Preşedintele Congresului este prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, proaspăt laureată a înaltei distincţii ''Palmes Academiques'', oferită de Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, pentru aportul marcant la francofonie. Evenimentul s-a petrecut recent, la Universitatea ''A.I.Cuza'', marcând împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea AMOPA-Association des Membres de l'Ordre des Palmes Academiques, organism academic aflat sub patronajul Preşedintelui Franţei, al Ministrului Educaţiei Naţionale şi al Marelui Cancelar al Legiunii de Onoare. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...
Nume de marcă vor sosi la Iaşi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare...
Iaşi: Participare reprezentativă la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste două sute de specialişti în medicină dentară din întreaga lume se află, în perioada 21-23 martie, la Iaşi, pentru a lua parte la cel de-al V-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Congres Internaţional de Medicină Dentară Câteva sute de medici dentişti s-au reunit, luni, la Iaşi, pentru a lua parte la Congresul Internaţional consacrat celei de-a 15-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi.
Congres Internaţional de medicină dentară, săptămâna viitoare, la Iaşi Iaşi, 25 apr/Agerpres/ - Cea de-a doua ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie se va defăşura în perioada 27 aprilie - 1 mai, la Iaşi, sub auspiciile celei de-a XIV-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din acest oraş.