Cele mai citite
 


Îmbrăcămintea strâmtă, risc de stres, incontinenţă şi cancer esofagian
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Au, ma doare!, Oftalmologie, Minte sanatoasa
 

O îmbrăcăminte prea strâmtă nu doar că arată inestetic, dar poate cauza şi diverse probleme de sănătate. O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmţi creşte presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamaţii, ulcer şi chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, după cum relevă The Daily Mail.

Mai mult, contracţia artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respiraţiei, ceea ce poate provoca hiperventilaţie, atacuri de panică şi incontinenţă pe fond de stres. Poate creşte în mod semnificativ riscul de tulburări numite meralgia paresthetica. Este vorba de afectarea nervilor de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior, în urma căreia apare senzaţia de durere inghinală, arsură, furnicături şi amorţire.

Bărbaţii care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămăşilor creşte riscul de boli oculare grave. Presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creşterea presiunii interne la nivelul ochilor şi, prin urmare, la glaucom. În plus, limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoacă dureri de cap, vedere înceţoşată şi ameţeli.

La fel ca piesele vestimentare, şi încălţămintea prea strâmtă este nocivă. Astfel, pantofii prea strâmţi pot provoca deformarea articulaţiilor degetelor de la picioare, iar, în cazul în care sunt purtaţi mai multă vreme, se creează condiţii ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru lenjeria de corp, în special cea fabricată din materiale sintetice care nu lasă aerul să circule şi păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie provoacă la femei cistita, iar în cazul bărbaţilor infertilitatea.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
Mituri despre Cafea In cei peste 1000 de ani de cand se cultiva sistematizat cafeaua, efectele sale asupra organismului uman au fost deseori cercetate si disecate pana la cele mai mici amanunte. Fiind o bautura atat de populara, nu e de mirare ca s-au nascut nenumarate speculatii cu privire la beneficiile si dezavantajele...
Cancer de esofag operat cu succes, în PREMIERĂ pentru sistemul medical privat din România Extirparea unei tumori la nivelul esofagului, o intervenție chirurgicală deosebit de complexă, a fost finalizată cu succes a fost realizată, în premieră în sistemul medical privat din România, la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, în data de 1 iunie 2015. Spitalul Sf. Constantin din Brașov...
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Incontinenta urinara si utilizarea scutecelor pentru adulti Incontinenta urinara defineste pierderea controlului asupra vezicii urinare si este o probleme comuna, in special in randul persoanelor varstnice.
Atacul de panică „Simt că nu mai am aer!” ... „Nu pot să respir!” ... „Parcă am un nod în gât!” ... Şi multe altele sunt plângerile venite din partea persoanelor care vin în psihoterapie acuzând diverse forme de atacuri de panică. Cu toate că atacurile de panică se întind pe durata a numai câteva minute, totusi...