Cele mai citite
 


Marea Britanie: Proiect vizând testarea cunoştinţelor de engleză ale medicilor străini
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii care lucrează în cadrul sistemului public de sănătate din Marea Britanie ar putea fi obligaţi să demonstreze că vorbesc fluent limba engleză, relatează miercuri BBC.
Un grup de experţi vor examina în următoarele luni un plan în acest sens prezentat de ministrul sănătăţii, Andrew Lansley.

Autorităţile britanice au decis să ia aceste măsuri ca urmare a cazului lui Daniel Ubani, un medic venit din Germania care i-a dat unui pacient de 70 de ani o doză fatală de analgezic, în timpul primei şi ultimei sale zile de serviciu ca ambulanţier în Marea Britanie, în februarie 2008.

În momentul de faţă, doar medicii veniţi din afara Uniunii Europene trebuie să treacă prin teste riguroase de limbă engleză.

Potrivit BBC, legislaţia europeană consideră ilegală testarea sistematică a medicilor din UE, ceea ce face ca unii care nu stăpânesc foarte bine limba pot ajunge să profeseze şi să-i expună pe pacienţi la riscuri.

Conform noilor propuneri, aşa-zişii 'ofiţeri responsabili', medici seniori care evaluează nivelul de pregătire al celorlalţi doctori vor fi învestiţi cu noi prerogative - între care de a asigura că toţi medicii care lucrează în cadrul NHS ştiu engleza.

'Ofiţerii responsabili' urmează să colaboreze cu autoritatea de reglementare, Consiliul medical general, pentru a stabili că medicii din NHS au trecut toate testele necesare, incluzând aici cunoaşterea funcţionării sistemului NHS şi a tratamentelor furnizate în cadrul acestuia.

'Din păcate, ştim cu toţii foarte bine ce se poate întâmpla când medicii calificaţi nu au o bună stăpânire a limbii engleze. Acest lucru îi expune pe pacienţi la riscuri şi sunt hotărât să pun capăt acestei situaţii', a declarat Andrew Lansley, citat de BBC.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Guvernul vrea ca străinii din afara UE să plătească pentru îngrijirile medicale Guvernul britanic intenţionează să ia măsuri ca străinii din afara Uniunii Europene, care stau în Marea Britanie mai mult de şase luni, să plătească pentru a avea acces la serviciul sanitar public NHS, potrivit unui proiect dezvăluit miercuri, relatează AFP.
MB: medicilor străini le va fi interzisă practicarea medicinii dacă nu vor cunoaşte bine limba engleză Medicilor străini le va fi interzisă practicarea medicinii în spitalele din Marea Britanie dacă nu vor dovedi o cunoaşte bună a limbii engleze - prevăd noile măsuri pe care ministrul britanic al sănătăţii le anunţă marţi, relatează Daily Mail şi Daily Telegraph.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Dâmboviţa: S-a inaugurat un proiect de informatizare a spitalelor din judeţ finanţat cu fonduri UE Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare în judeţul Dâmboviţa''.
ANOFM: 254 locuri de muncă în UE, prin intermediul reţelei EURES Un număr de 254 de locuri de muncă vacante sunt oferite, prin intermediul reţelei EURES România, de angajatorii din Spaţiul Economic European, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Ministrul Sănătăţii: Secţia de arşi de la Floreasca va fi deschisă; printr-un proiect cu Ambasada Franţei urmează să şcolarizăm specialiştii Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, marţi, în plenul Senatului, că Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca urmează să fie deschisă, după ce medicii care îşi vor desfăşura aici activitatea îşi vor finaliza specializarea în Franţa.