Cele mai citite
 


Miliardarul Warren Buffett anunţă că are cancer la prostată
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miliardarul american Warren Buffet, 81 de ani, a anunţat marţi că are cancer la prostată, fără să-i pună viaţa în pericol, relatează AFP, citând un comunicat adresat de el acţionarilor holdingului Berkshire Hathaway.
Miercurea trecută, 'am fost diagnosticat cu cancer la prostată în stadiul unu. Vestea bună este că medicii mi-au spus că starea mea de sănătate nu-mi pune viaţa în pericol şi nici nu mă va slăbi prea mult', a informat binecunoscutul investitor prin intermediul unui comunicat.
Mai multe examinări după primul diagnostic au arătat că boala nu s-a extins la alte organe, a adăugat Buffet, supranumit 'oracolul din Omaha'.
'Împreună cu medicii am căzut de acord asupra unui tratament de două luni pe bază de radiaţii zilnice pe care-l voi începe la mijlocul lunii iulie. Acest regim mă va împiedica să călătoresc în perioada respectivă, dar, în afară de acest lucru, activităţile mele cotidiene nu vor suferi modificări', a subliniat el.
'Mă simt foarte bine - ca şi cum aş fi pe deplin sănătos -, iar energia mea este la 100%', a mai afirmat miliardarul american.
'Îi voi anunţa pe acţionari (de la holdingul său, Berkshire Hathaway) imediat ce sănătatea mea se va schimba. Bineînţeles că asta se va întâmpla într-o bună zi. Dar sunt convins că ziua aceea e departe', a menţionat Buffett.
Foarte cunoscut în Statele Unite, Warren Buffet a revenit în ultima vreme în prim plan ca urmare a disputei dintre preşedintele democrat Barack Obama şi adversarii săi republicani cu privire la politica fiscală a Statelor Unite.
În septembrie 2011, liderul de la Casa Albă a făcut cunoscut că sprijină 'regula Buffet', un nivel de impozitare de minim 30 la sută pentru veniturile anuale ce depăşesc un milion de dolari.
Miliardarul i-a dat numele său acestei măsuri, pe care o susţine, după ce s-a revoltat în public din cauză că plăteşte impozite mai mici decât secretara sa, în conformitate cu codul fiscal ce impozitează mai puţin veniturile din capital decât cele din munca depusă.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Ioanel Sinescu recomandă screening pentru cancer de prostată în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani Screeningul pentru descoperirea cancerului de prostată ar trebui făcut de orice bărbat care are peste 50 de ani, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, Ioanel Sinescu.
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...
Rata deceselor cauzate de cancer în România, peste media europeană Rata deceselor cauzate de cancer în România este de 388 de cazuri la suta de mii de locuitori, peste media europeană de 352 de cazuri, conform Jurnalului European de Cancer, iar zeci de medicamente oncologice de ultimă generaţie nu sunt disponibile încă pacienţilor din România, potrivit asociaţiei de...