Cele mai citite
 


Comisia pentru Ortopedie Pediatrică din MS, nefuncţională
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică (SROTP), prof. dr. Dan Goţia, şi fondatorul acestei societăţi, prof. dr. Mihai Jianu, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, au reclamat, joi, la Târgu Mureş, lipsa de interes în privinţa ortopediei pediatrice, la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Profesorul Jianu a spus că a fost timp de două legislaturi preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Ortopedie Pediatrică din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar că nu a fost convocat decât de două ori, şi aceasta întrucât nu interesează pe nimeni aceste probleme.

Afirmaţiile profesorului au fost susţinute de prof. dr. Dan Goţia, care a precizat că, deşi se află la a doua legislatură în această comisie, niciodată nu a fost chemat şi nimeni nu l-a întrebat absolut nimic.

'Cum ies studenţii din facultate pregătiţi din punct de vedere al ortopediei de copii? Zero. Sunt un număr redus de cursuri, iar chirurgia ortopedică nu se mai predă. Copilul are nevoie de îngrijiri speciale. Trebuie create special, adică ortopedia de copii. Sunt la a doua legislatură în această comisie. Niciodată nu am fost chemat, nu m-a întrebat nimeni, niciodată, nimic', a subliniat Dan Goţia.

Preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică (SROTP), prof. dr. Dan Goţia, şi prof. dr. Mihai Jianu, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti se află la Târgu Mureş unde iau parte la al VI-lea Congres al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congres Naţional al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică, la Târgu Mureş Peste o sută de medici de specialitate din întreaga ţară şi-au anunţat participarea la cel de-al VI-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică, organizat la Târgu Mureş în perioada 7-10 octombrie.
România, loc fruntaş la numărul celor cu deformări ale coloanei Preşedintele fondator al Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică - SROTP, prof. dr. Mihai Jianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România ocupă un loc fruntaş, dacă nu chiar primul, la numărul de deformări ale coloanei vertebrale, cum sunt şi...
Congres de traumatologie şi ortopedie pediatrică, miercuri şi joi, la Bucureşti Peste 150 de medici specializaţi în ortopedie, pediatrie, chirurgie, oncologie, neonatologie şi radiologie participă miercuri şi joi la Bucureşti la cel de-al 7-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP), care are ca teme malformaţiile osteoarticulare...
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.