Cele mai citite
 


Parker Lewis: Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii este nesemnificativă la nivel global
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România poate fi caracterizată ca una nesemnificativă la nivel global, până în acest moment, determinată în fapt de comportamentul pasiv al antreprenoriatului local, potrivit unui comunicat de presă al firmei de consultanţă Parker Lewis, remis, miercuri, AGERPRES.
'Ca şi regulă a acestei pieţe, se aşteaptă venirea investitorilor din exterior, cei locali fiind concentraţi cu precădere numai pe piaţa internă, doar în anumite situaţii dorind să investească în exterior. Un catalizator important de promovare a României pe piaţa internaţională de M&A vor fi tranzacţiile Companiilor Naţionale, care ulterior înglobate în cele internaţionale vor putea reprezenta un punct de referinţă pentru industria locală de fuziuni şi achiziţii', se arată în document.
Potrivit acestuia, lipsa de experienţă a managementului companiilor din România care întâmpină dificultăţi reale în a comunica şi înţelege intenţiile, comportamentul şi strategia grupurilor financiare de calibru ce doresc să se extindă către Europa de Est prin achiziţia de jucători locali au reprezentat adevărate ' baricade' în concretizarea unora dintre cele mai importante tranzacţii din piaţă.
'În aceste condiţii, investitorii instituţionali şi fondurile de investiţii caută astăzi cu precădere achiziţia de credite garantate de către companii viabile sau proprietăţi ce pot genera un venit sustenabil pentru o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 ani. Ca şi specific această metodă este foarte profitabilă pentru că de fapt ea reprezintă tranzacţionarea drepturilor de proprietate aflate sub incidenţa creditului de la o entitate la alta fără plata în numerar sau prin finanţare (foarte dificil obtenabilă în condiţiile pieţei actuale) cât şi datorită transparenţei şi juridice certificate anterior la data contractării creditului', arată comunicatul citat.
Cele mai performante industrii din România sau cele mai vânate astăzi în perspectiva realizării de tranzacţii sunt industria farmaceutică (producători, distribuitori), servicii medicale (clinici, producători de consumabile), industria IT (software), magazinele de desfacere online (FMGC online), operatori de logistică, media online (ziare, publicaţii), companii de stocare a informaţiilor în sistem electronic şi letric, servicii financiare (vânzare sau fuziunea băncilor la nivel regional), bănci, companii de servicii în industria financiară, servicii financiar contabile.
'Astăzi targeturile fondurilor de investiţii la nivel general sunt companiile mici şi mijlocii cu un grad de profitabilitate ridicat. Aceste afaceri au cele mai bune fluxuri de numerar şi astfel foarte mulţi bani generaţi cu posibilităţi reale de creştere. Având în vedere că 2012 este un an electoral, an în care din punct de vedere investiţional reprezintă unul de risc major sau de reaşezare a pieţei locale de fuziuni şi achiziţii, respectiv reorientarea intereselor, nicio tranzacţie majoră nu va fi realizată, cel puţin de către fondurile de investiţii tip 'private equity' (acestea fiind deţinute în marea lor majoritate de către familii bogate din occident) sau venture (de risc major)', se mai spune în document.AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dedalus TeamNet ţinteşte poziţia de leader pe segmentul software medical, în următorii trei ani Leaderul pieţei de software medical din Italia, Dedalus TeamNet, intră pe piaţa românească cu o suită de aplicaţii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat, unul din principale obiective ale companiei fiind poziţia de leader pe segmentul software medical din România...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date: