Cele mai citite
 


Peste 2.400 de kilograme de alimente colectate de Crucea Roşie Română în preajma Sărbătorilor de Paşte
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile cu ocazia evenimentelor organizate în perioada 7-11 aprilie, în Bucureşti şi alte trei judeţe din ţară, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate în dificultate.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, în preajma Sărbătorilor de Paşte, în hipermarketuri din patru oraşe - Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Constanţa - au avut loc spectacole, concursuri şi acţiuni de donare de alimente acestea fiind oferite persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente.
Cele patru evenimente s-au desfăşurat în parteneriat cu Televiziunea Română, la acestea participând vedete din lumea muzicii, a teatrului, a sportului - Corina Chiriac, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Stela Enache, Ovidiu Komornyik, Aneta Stan, Dinu Iancu Sălăjanu, Dan Helciug, Carmen Rădulescu, Leonard Doroftei, Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Pădure - unele dintre acestea fiind deja voluntari de onoare ai Crucii Roşii Române şi prieteni statornici ai programului Banca de Alimente. De asemenea, grupuri de copii talentaţi au susţinut programe artistice.
Gazdele evenimentelor au fost preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române, şi moderator al evenimentelor precum şi directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter. Invitat special al manifestării din Bucureşti a fost Margareta Pâslaru, ambasador al Crucii Roşii Române şi iniţiatorul programului Banca de Alimente.
"Începând din luna septembrie 2009, datorită generozităţii partenerilor şi a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roşii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanţuri de super şi hyper - marketuri. În pragul Sărbătorilor Pascale, colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, pentru a aduce lumina şi bucuria în sufletele şi pe masa celor nevoiaşi. Orice persoană poate face acest lucru alăturându-se programului Banca de Alimente şi devenind donator ", a declarat Mihaela Geoană.
Proiectul Banca de Alimente a fost implementat în septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care nu îşi pot procura prin forţele proprii necesarul zilnic de hrană.
De atunci, proiectul a reuşit să ajute cu alimente şi tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conţinând ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi. AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Crucea Roşie va desfăşoară programul 'Banca de Alimente' în cinci oraşe Crucea Roşie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie, spectacole, concursuri şi acţiuni caritabile care fac parte din programul 'Banca de Alimente' ce se va desfăşura în mai multe hipermarketuri din oraşele Buzău, Braşov, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.
Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.