Cele mai citite
 


Vasile Cepoi: O treime din spitale au trimis un răspuns privind organizarea şi funcţionarea
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat miercuri că până acum doar 200 din 600 de spitale au trimis un răspuns cu privire la capitolul referitor la organizarea şi funcţionarea spitalelor, publicat pentru dezbatere pe forumul destinat reformei în sănătate.
"E o lipsă de interes care poate fi justificată de lipsa de încredere. Faptul că cele mai multe dintre aceste consultări privind reforma sănătăţii au fost formale a determinat şi această reacţie de a nu răspunde. Varianta cealaltă este că este un dezinteres total. Noi am comunicat cum ne-am priceput, adică am făcut o prezentare a textului de lege, am făcut şi un chestionar cu întrebări pentru fiecare şi le-am transmis tuturor cu rugămintea de a ne răspunde într-un anumit termen. (...) 200 din 600 de spitale ne-au trimis un răspuns", a declarat Vasile Cepoi în cadrul unei dezbateri.
El a mai spus că problema Legii sănătăţii nu este scrierea ei, ci promovarea ei.
Capitolul care face referire la organizarea şi funcţionarea spitalelor a fost postat la secţiunea dedicată reformei în sănătate de pe site-ul ministerului pe data de 6 aprilie, urmând ca în continuare să fie propuse spre dezbatere publică şi alte capitole din Legea sănătăţii.
Proiectul de lege a sănătăţii ar trebui finalizat până la sfârşitul lunii aprilie.
Chiar dacă răspunsul spitalelor referitor la noua formă de organizare şi funcţionare propusă în proiectul legii sănătăţii întârziere să apară, secretarul de stat Vasile Cepoi a declarat că proiectul de lege va fi gata la termen. AGERPRES/(A-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Drepturile pacientului pot fi cuprinse în Legea sănătăţii Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat miercuri într-o dezbatere organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) că reglementările privind drepturile pacienţilor pot fi cuprinse în noua Lege a sănătăţii.
Vasile Cepoi: Reforma sănătăţii o ia de la capăt la fiecare ciclu electoral Reformele în sănătate o iau de la capăt cu fiecare ministru, cu fiecare ciclu electoral, şi nu se ajunge la niciun final, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Vasile Cepoi (MS): Până pe 15 aprilie se va modifica lista de medicamente Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Vasile Cepoi a spus marţi că printre măsurile imediate care se au în vedere este modificarea listei de medicamente până pe 15 aprilie.
Primul capitol al proiectului legii sănătăţii, în dezbatere Ministerul Sănătăţii va posta vineri pe pagina www.ms.ro, secţiunea Forum Reforma în Sănătate, primul capitolul scris al noii legi privind reforma sistemului sanitar, care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Politicile publice pentru reforma sănătăţii, în dezbatere Principalele disfuncţionalităţi ale sistemului românesc de sănătate şi modalităţi pentru remedierea acestora au constituit temele dezbaterii organizate de Institutul de Studii Populare (ISP) şi Konrad Adenauer Stiftung (KAS).