Cele mai citite
 


UE aprobă un nou medicament pentru diabetici
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Comisia Europeană a aprobat comercializarea pe piaţa UE a unui medicament pentru diabet produs de AstraZeneca şi Bristol-Myers Squibb, acesta fiind primul medicament lansat în Europa al celor două companii, informează Wall Street Journal.

Onglyza - pastila ce trebuia luată o dată pe zi pentru tratarea diabetului zaharat tipul 2 - se va putea găsi în farmacii chiar din cursul acestui trimestru, după ce în iulie fusese aprobată şi comercializarea sa în Statele Unite. În America, preţul mediu de vânzare a unei pilule este de 5,72 dolari.

UE a aprobat comercializarea Onglyza pentru îmbunătăţirea nivelului de zahăr din sânge la adulţi, în combinaţie cu metformin, sulfonilurea şi tiazolidindiona, în situaţiile în care aceste medicamente nu mai reuşesc singure să controleze nivelul glicemiei. Noul medicament va fi un competitor direct al Januvia, creată de Merck & Co., ce a dominat piaţa din 2006.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
Januvia, tratamentul pentru diabet de la Merck, ales drept medicamentul anului de Med Ad News Januvia, tratamentul pentru diabet al companiei farmaceutice Merck, a fost ales medicamentul anului în cadrul prestigioaselor premii Med Ad News Manny Awards, realizate de revista de business și marketing în domeniu farmaceutic, Med Ad News.
Program educaţional pentru diabetici Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ - Programul de educaţie a pacienţilor cu diabet “Accu - Chek Education“ se va derula în România începând cu luna iulie, prin intermediul medicilor diabetologi, cărora li se vor pune la dispoziţie kituri de informare pentru pacienţi.
Iaşi: Unul din cinci diabetici nu ştiu că au această boală Diabetul zaharat de tip 2 continuă să fie una dintre cele mai invalidante şi mai costisitoare afecţiuni, deşi până la 70% din cazuri pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, prof. univ.dr Mariana Graur, şefa Centrului Clinic de Diabet...
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
Prof. dr. Dan Cheţa: O persoană din zece va avea diabet zaharat peste două decenii Prof. dr. Dan Cheţa de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu" spune că diabetul zaharat face parte din ceea ce se numeste "patologia omului modern" sau "patologia prosperităţii" şi că peste 20 de ani o persoană din zece la nivel mondial va suferi de această...