Cele mai citite
 


Cum putem scăpa de alergii?
joi, 19 aprilie 2012   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

 

 

 

A venit primăvara şi odată cu ea a debutat şi sezonul alergiilor. Din pacate, alergiile de primăvară nu au un leac miraculos care sa le vindece. Există medicamente care pot ajuta, însă există şi modalităţi mai simple care să ne scape de acestea.  

În general, alergiile sunt provocate de polenul din aer: când este inhalat, sistemul imunitar al persoanelor alergice devine hiperactiv. Polenul devine inamicul numărul unu, iar anticorpii atacă alergenii, eliberând histamine în sânge. Aceste substanţe cauzează simptomele alergiilor: mâncărimi ale ochilor, scurgeri nazale, strănut.

Cei care vor să îşi petreacă mai mult timp în aer liber, să se bucure de vremea frumoasă şi de natură, pot avea surprize neplăcute. 10% până la 30% din adulţi pot fi afectaţi de rinită alergică (alergia cu inflamaţie locală a mucoasei nazale), procentul crescând până la 40% la copii.

 Primăvara, polenul este peste tot. Însă nu mereu în aceleaşi cantităţi. Specialiştii recomandă ca activităţile în aer liber să fie programate în acele momente ale zilei când cantităţile de polen sunt reduse. Vara, spre exemplu, polenul este prezent în cantităţi mari după-amiază şi seară, iar toamna, dimineaţa târziu sau după-amiază. Atunci când nu puteţi evita să  ieşiţi din casă, este indicat să purtaţi o mască de protecţie. Dacă imediat după ce aţi intrat în casă încep să apară simptomele, e bine să vă schimbaţi hainele. 

Cu ajutorul aerului condiţionat puteţi scăpa de polenul din casă. În schimb, dacă aveţi ventilator, e bine să nu îl folosiţi primăvara, pentru că acesta ar putea să aducă alergenii de afară chiar în casă. 

Animăluţul îndragit vă poate aduce şi el suprize neplăcute atunci când intră în casă : primăvară vă poate aduce, ascuns în blană, polenul care provoacă alergii. De aceea e bine să învăţaţi animalul să stea numai în casă sau numai afară şi să aveţi grijă să îi faceţi baie, dacă stă mai mult în casă.
 
Alergiile nu sunt cauzate doar de polen. Covoarele, pernele şi cearşafurile pot fi medii perfecte în care se dezvoltă acarieni, iar aceştia pot duce la alergii. Există materiale textile hipoalergenice, care vă pot feri de astfel de probleme. Nu trebuie însă să cheltuiţi mulţi bani ca să scăpaţi de alergii: e suficient să faceţi mai des curăţenie şi să aveţi grijă să nu se depună praful în casă.
 
O altă metodă simplă de a reduce simptomele alergiilor este să vă cumpăraţi un spray nazal: acestea desfundă nările de câte ori ai nevoie, pe parcursul zilei. 

În cazul în care aceste mici trucuri nu funcţionează, iar simptomele alergiilor devin severe, e cazul să faceţi o vizită la medic. Acesta vă va sugera dacă e cazul să luaţi anti-histaminice sau alte tratamente.

  

Notare
Comentarii
de Elena
Trucul meu este foarte simplu: badijonez narile cu betigase de urechi inmuiate usor in ulei alimentar, dimineata. In zilele ploioase nu este nevoie, fiindca polenul nu pluteste. Din cauza uleiului, alergenii nu mai ajung la mucoasa nazala sa o irite. Fac asta de 3 ani, dupa ce toate tratamentele medicale au avut dezavantaje si sunt foarte bine.

de Anca
Si eu fac la fel! Intr-adevar e foarte eficient. Doar ca eu folosesc Vitamina A uleioasa, care teoretic e sterila, dar cred ca nici cu uleiul alimentar nu e nicio problema...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ALERGIA ALIMENTARA Orice aliment poate cauza o reacţie alergică, multe din alergiile alimentare apărând în primii ani de viaţă. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestări cutanate, respiratorii, gastrointestinale sau chiar anafilaxie.
Cum sa ne ferim de rinita alergica Rinita alergica este o afectiune de natura alergica a mucoasei nazale care se manifesta prin stranut, secretii apoase nazale, mancarime a nasului, ochilor si gatului, lacrimare, simptome care apar simultan cu expunerea la alergen. Rinita alergica este de obicei sezoniera, fiind declansata...
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Rinita alergică, cea mai frecventă formă de rinită noninfecţioasă Organizaţia Mondială de Alergie (WAO) avertizează că între 10% şi 30% dintre adulţi şi până la 40% dintre copii suferă de rinită alergică.
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...
Asociaţia Mondială de Alergologie: Bolile alergice sunt în creştere şi tind să capete proporţii epidemice Asociaţia Mondială de Alergologie atrage atenţia că bolile alergice sunt în creştere şi tind să capete proporţii epidemice, sunt din ce în ce mai complexe în toată lumea, a subliniat joi, într-o conferinţă de presă, medicul Camelia Berghea.