Cele mai citite
 


A fost operat bebeluşul cu şase picioare
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de doctori pakistanezi a înlăturat joi membrele inferioare în plus ale bebeluşului născut cu şase picioare, în cadrul unei intervenţii chirurgicale realizate cu succes la Karachi (sudul Pakistanului), informează 7sur7.be.
Operaţia a durat patru ore, timp în care medicii au înlăturat membrele deformate, a declarat doctorul Jamal Raza, directorul spitalului. 'Bebeluşul se află acum la terapie intensivă, sub supravegherea medicilor, fiind în stare post-operatorie', a precizat Raza. 'Starea lui este stabilă şi sper să se facă bine', a adăugat el. Doctorii au avertizat că bebeluşul ar putea suferi complicaţii în urma înlăturării părţii interne a membrelor.

Părinţii n-au plătit nimic pentru operaţie, care a fost posibilă datorită unei donaţii de 6.600 de dolari a guvernului, ce a permis finanţarea echipamentului medical şi a medicamentelor.

Medicii consideră că malformaţia copilului, foarte rară, se datorează unei boli genetice.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...