Cele mai citite
 


Alba: Prematuritatea, cauza probabilă a morţii nou-născutului descoperit decedat în toaleta unei case de tip familial
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nou-născutul descoperit decedat în toaleta unei case de tip familial din Alba Iulia, mama fiind o tânără cu o deficienţă mintală moderată, a avut drept cauză probabilă a morţii prematuritatea, potrivit concluziilor legiştilor.
Datele necroptice sunt caracteristice ale unui nou-născut mort, iar cauza probabilă a decesului este prematuritatea (moarte neviolentă), au stabilit specialiştii din cadrul Servicului de Medicină Legală Alba, potrivit unui comunicat dat joi publicităţii de Poliţie.
O tânără, de 21 de ani, care beneficiază de o formă de protecţie specială în cadrul unui centru de tip rezidenţial aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a născut, în cursul serii de marţi, în grupul sanitar al casei, fătul fiind găsit decedat în vasul de toaletă de o îngrijitoare.
Fata a acuzat dureri abdominale puternice, intrând în grupul sanitar al centrului de tip rezidenţial, timp în care a fost anunţat serviciul de ambulanţă. Cadrele medicale au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat, şi au sesizat organele abilitate, respectiv procuratura şi poliţia.
Copilul a fost găsit decedat în vasul toaletei de îngrijitoarea casei, de unde a fost scos de angajaţii ambulanţei sosiţi între timp la faţa locului. Mama a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pentru acordarea de îngrijiri medicale. AGERPRES/(AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Ambulanţă răsturnată - accident soldat cu rănirea uşoară a trei persoane printre care un pacient O ambulanţă s-a răsturnat, vineri, pe DN1, la intersecţia cu drumul către localitatea Sîntimbru, în urma coliziunii cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere, ambulanţierul, asistenta şi un pacient fiind răniţi uşor.
Alba:Spitale amendate pentru nerespectarea procedurilor în cazul fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate cu câte 10.000 de lei în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în cazul fetiţei de 11 ani, aflată în plasament maternal, care a decedat la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui.
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Botoşani: Mamă căutată de poliţişti pentru că şi-a abandonat nou-născutul în maternitate O femeie de 23 de ani este căutată de poliţişti după ce şi-a abandonat, miercuri după-amiază, copilul nou-născut în Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani.
Vaslui: Bătrân decedat într-un centru de îngrijire, după ce s-a înecat cu mâncare Un bătrân în vârstă de 72 de ani, care se afla internat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a decedat după ce s-a înecat cu mâncare.