Cele mai citite
 


Cluj: Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, dedicat îmbunătăţirii asistenţei medicale din unităţile de învăţământ
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici din întreaga ţara vor discuta, la Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, care se va desfăşura, joi şi vineri, de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, despre patologia copilului şi a adolescentului, rolul educaţiei fizice şi al deprinderilor nutriţionale corecte în formarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi despre locul medicinei şcolare în sistemul actual de sănătate.
La evenimentul organizat de Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri sunt invitaţi ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, consilierul Geza Molnar din acelaşi minister, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Cluj, Dorina Duma, şi viceprimarul Attila Laszlo.
Potrivit organizatorilor, discuţiile din cadrul congresului se vor axa pe modul în care poate fi îmbunătăţită asistenţa medicală acordată în unităţile de învăţământ. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul DSP Cluj: Este nevoie de performanţă în medicina şcolară Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, apreciază că este nevoie de performanţă în medicina şcolară, de o asistenţă medicală de specialitate cu înaltă pregătire, dar şi de un plan naţional pentru promovarea sănătăţii, profilaxia şi monitorizarea bolilor copiilor.
Cluj: Ministrul Ladislau Ritli crede că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, consideră că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie, iar pentru buna ei practică este nevoie de o supraspecializare a cadrelor sanitare, medicii de familie neavând, în prezent, cunoştinţele suplimentare necesare acestui domeniu.
Cluj: Ministrul Sănătăţii a discutat cu primarul Radu Moisin despre investiţiile de la Spitalul Clinic Municipal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a discutat, joi, la sediul Primăriei din Cluj-Napoca, în cadrul unei întrevederi cu primarul interimar Radu Moisin, viceprimarul Attila Laszlo şi directorul Spitalului Clinic Municipal, Nicolae Constantea, aspecte legate de investiţiile cu fonduri comunitare care...
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Cluj: 760 de locuri la examenul de admitere la Universitatea de de Medicină şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca scoate la concurs, pentru sesiunea din luna iulie, 560 de locuri bugetate pentru toate specializările şi 200 de locuri cu taxă.
Cluj: Sesiune de comunicări dedicată prevenirii obezităţii şi bolilor asociate Cauzele obezităţii, bolile asociate şi prevenirea acestei afecţiuni cronice sunt prezentate, sâmbătă, la o sesiune de comunicări organizată de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" şi Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii...