Cele mai citite
 


Cluj: Concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism
duminică, 11 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un concert în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism va fi susţinut, vineri, de pianistul Harry Tavitian şi de percuţionistul Cserey Csaba la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima'.
Evenimentul este organizat de Centrul de Asistenţă Psihologică pentru Copii Adolescenţi şi Tineri 'Paşi Înainte', iar fondurile strânse cu ocazia acestui concert vor fi folosite pentru consiliere psihologică şi însoţirea la grădiniţă a copiilor cu autism provenind din familii defavorizate.

Cauzele autismului nu sunt încă înţelese complet, dar se crede că tulburările se datorează unor mutaţii genetice. Teorii potrivit cărora autismul ar avea vreo legătură cu vaccinările nu au fost dovedite ştiinţific. Simptomele obişnuite ale autismului sunt acţiunile repetitive şi comunicarea limitată cu alte persoane.

Potrivit Clinicii de Psihiatrie Infantilă, în Cluj-Napoca sunt aproximativ 200 de cazuri înregistrate de copii cu autism. Intervenţia timpurie, din primii ani de viaţă, este esenţială pentru o recuperare a copiilor suferinzi. Terapia validată ştiinţific pentru recuperarea copiilor cu autism este cea comportamentală.

Harry Tavitian a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti. În 1974, a participat la prima ediţie a Festivalului de Jazz de la Sibiu. Din 1976, s-a dedicat exclusiv jazz-ului. În 1978, a pus bazele grupului Creativ, cu care a câştigat, în 1980, premiul I pentru debut la Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu.

Percuţionistul Cserey Csaba este un autodidact. A fost atras de rock-ul progresiv, în anii '70. S-a stabilit la Satu Mare, din 1989, şi a înfiinţat formaţiile Mistic şi Trio Ra.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Primul centru pentru copii vâlceni cu autism Primul centru social pentru copii din judeţul Vâlcea care suferă de autism - Centru Mara - a fost inaugurat, marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Bistriţa-Năsăud: Persoanele cu autism ar putea avea o lege a lor Persoanele care suferă de autism ar putea fi beneficiarele unui proiect legislativ, care să permită medicilor de familie să efectueze obligatoriu un screening copiilor până în 2 ani, pentru identificarea eventualelor simptome, iar terapiile să fie decontate prin casele de asigurări de sănătate.
Cluj: Robot folosit pentru studiul autismului Cluj-Napoca, 4 ian /Agerpres/ - O echipă de specialişti de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) va face un studiu în cadrul căruia un roboţel numit Probo va fi folosit pentru a-i determina pe câţiva copii care suferă de autism să deprindă noi...
Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6 Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6, 20 dintre cei 90 de copii autişti aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 frecventând instituţia.
Cluj: Concert caritabil pentru copiii care suferă de autism Paula Seling, Grigore Leşe şi Ramona Raus vor participa la un concert organizat la Cluj pentru susţinerea copiilor cu autism. În cadrul evenimentului, Mara Prună, o fetiţă de în vârstă de 14 ani cu sindromul Asperger, va interpreta câteva compoziţii proprii, alături de un cor format din copii care suferă...
Cluj: Roboterapia pe copiii cu autism a avut rezultate încurajatoare, consideră psihoterapeuţii Cluj-Napoca, 25 ian /Agerpres/ - Rezultatele roboterapiei efectuate la Cluj pe un grup de copii cu afecţiuni din spectrul autist încurajează echipa de psihoterapeuţi de la Facultatea de Psihologie a UBB să ia în considerare ideea achiziţionării unui asemenea echipament.