Cele mai citite
 


Gorj: Parchetul Judeţean a preluat cauza în care un medic este acuzat de ucidere din culpă
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus preluarea cauzei privind pe medicul Crăciun Puiu Liliana-Voichiţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, se precizează într-un comunicat de presă emis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Obiectul cauzei îl constituie aplicarea de către medic a unui tratament în absenţa unor investigaţii clinice/paraclinice necesare stabilirii unui diagnostic şi într-un spaţiu sanitar impropriu raportat la dispoziţiile legale în materia medicinii de urgenţă pentru administrarea unui astfel de tratament.
'Precizăm că dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalului Gorj în anul 2010, iar procurorul de caz a emis rechizitoriul, însă prim-procurorul unităţii de parchet nu l-a confirmat sub aspectul legalităţii, deoarece nu au fost respectate dispoziţiile legale privind competenţa, context în care este atrasă nulitatea absolută a urmăririi penale. În acest sens, sunt dispoziţiile art. 27 Cod procedură penală, conform cărora infracţiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 178 al.1,3 C.p. nu se regăseşte printre acelea care atrag competenţa de judecată în primă instanţă a tribunalului şi de asemenea, în cazul infracţiunii menţionate mai sus, ce a format obiectul dosarului nr. 794/P/2008 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, privind pe medicul Liliana Crăciun, urmărirea penală nu se efectuează în mod obligatoriu de către procuror.
Totodată, conform alineatului 4 al articolului 209 Cod procedură penală este competent să exercite supravegherea asupra activităţii de cercetare penală, procurorul de la parchetul corespunzător unităţii care, potrivit legii, judecă în primă instanţă cauza, în speţa supusă analizei, Judecătoria Târgu-Jiu', se mai arată în comunicatul de presă.
În condiţiile în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca unitate de parchet ierarhic superioară, nu a preluat cauza în conformitate cu art. 209 al. 41 C.p.p. de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu actele de urmărire penală întocmite în cauză au fost efectuate cu încălcarea dispoziţiilor legale relative la competenţa după materie ceea ce atrage nulitatea absolută, care nu poate fi înlăturată decât prin anulare. AGERPRES/(AS - Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Doi directori de la Uzina Sadu, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a directorului general al Uzinei Mecanice (UM) Sadu, a directorului tehnic şi a unui şef de secţie pentru comiterea mai multor infracţiunii în cazul exploziei din 2011 în care şi-au pierdut viaţa două femei, iar un bărbat a fost grav...
Gorj: Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă în cazul decesului unui făt Poliţiştii gorjeni au întocmit luni un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, după ce un bărbat a sesizat faptul că soţia sa a născut un făt mort, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Lucian Stroe.
Gorj: Asistenta trimisă în judecată pentru trafic de influenţă nu mai este şefa Terapiei Intensive Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a luat decizia retragerii delegaţiei pentru ocuparea postului de asistent şef la Terapie Intensivă a Danielei Samoilă, după ce aceasta a fost trimisă în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă...
Gorj: Şapte medici au dat în judecată Spitalul Judeţean pentru acordarea sporului de operaţie Şapte medici ortopezi şi urologi au acţionat în instanţă spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru a obţine sporul de operaţie, după ce mai mulţi chirurgi au făcut acelaşi lucru şi au obţinut câştig de cauză, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul medical interimar al unităţii, Vasile Stănculete...
Gorj: CJ a alocat circa 2 milioane lei pentru realizarea sediului administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie "Amenajare spaţiu administrativ Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu".
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.