Cele mai citite
 


Iohannis despre căpuşe: Problema nu se va rezolva în România
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, crede că problema căpuşelor nu se va rezolva, menţionând, în context, că sibienii trebuie să se protejeze singuri împotriva acestor insecte parazitare.
"Se vor relua şi în anul acesta (tratamentele contra căpuşelor n.r), însă din păcate, căpuşele nu vor dispare. Vom ţine vegetaţia mai scurtă şi vom face intervenţii atât cât se poate. În continuare, recomandarea mea pentru sibieni este să iasă în parc şi în zone verzi, îmbrăcaţi adecvat, încălţări închise, pantaloni lungi până jos. Să ştiţi că problema nu se va rezolva în România", a spus Iohannis.
Acesta crede că schimbarea climei este principala cauză a extinderii căpuşelor în România, iar amatorii de picnic sau de plimbări în parc, trebuie să înţeleagă că vremea pantalonilor scurţi şi a sandalelor a trecut.
"Problema s-a extins datorită, în principal, schimbării climatice. Orice s-ar face, chiar dacă tratăm în oraş, sunt suprafeţe imense în afara localităţilor, unde nu se ocupă nimeni de problemă şi ele se vor înmulţi şi vor fi duse de animale dintr-un loc în altul. De aceea, repet, cel mai bine este să umblăm prin parc adecvat îmbrăcaţi. Chiar dacă este mai plăcut să umbli în pantaloni scurţi şi în sandale, au trecut vremurile acelea", a completat edilul şef al Sibiului.
De la începutul anului şi până în prezent, numărul sibienilor muşcaţi de căpuşe a ajuns la 36, de şase ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din cei 36 de sibieni muşcaţi de aceste insecte, unul a necesitat deja spitalizare.
În primele nouă luni ale lui 2011, numărul persoanelor bolnave de Lyme din judeţul Sibiu, aproape s-a dublat, ajungând la 105 cazuri, motiv pentru care această boală numită şi "sifilis silvatic" rămâne şi în acest an o prioritate pentru Direcţia de Sănătate Publică.
''Boala Lyme este o prioritate de sănătate publică în judeţul Sibiu. În anul 2010, în judeţul Sibiu, s-au înregistrat cele mai multe cazuri de boala Lyme (circa 22%) din cele raportate statistic în România (69 de cazuri în judeţul Sibiu şi 314 la nivel naţional), precum şi cea mai mare incidenţă (adică număr de cazuri noi) aceasta fiind de peste zece ori mai mare faţă de media pe ţară", conform unui comunicat al DSP.
Cei mai mulţi pacienţi cu boala Lyme în 2010 au fost înregistraţi în comuna Mihăileni (judeţul Sibiu), unde s-au îmbolnăvit şi copii cu vârste de la trei ani. Din iunie 2011, laboratorul DSP Sibiu poate face teste ELISA pentru Borellia (germenele care produce Boala Lyme). AGERPRES/(A,AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Tot mai multe persoane cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe Un număr mare de sibieni au fost muşcaţi de căpuşe şi au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, 22% din totalul de 314 cazuri raportate în România în 2010, adică 69, fiind doar în judeţul Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
Sibiu: Spitalele, asaltate în ultimele 48 de ore de zeci de pacienţi înţepaţi de căpuşe, majoritatea copii Aproape toate spitalele din judeţul Sibiu au fost asaltate în weekend de pacienţi înţepaţi de căpuşe, cei mai mulţi fiind copii, înregistrându-se 41 astfel de cazuri, mai mult de jumătate din totalul celor monitorizate săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, de la Direcţia...
Sibiu: De trei ori mai puţini pacienţi cu boală Lyme faţă de anul trecut Numărul sibienilor înţepaţi de căpuşe şi cu boală Lyme a scăzut în acest an faţă de 2015, potrivit datelor furnizate joi, AGERPRES, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
Sibiu: DSP a lansat alerta epidemiologică în privinţa bolii Lyme Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu a lansat, luni, alerta epidemiologică pentru boala Lyme, numită şi borelioză, care apare în urma înţepăturilor de căpuşe.
Sibiu: Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe, mai mare decât anul trecut Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe de la începutul anului până în prezent este mai mare faţă de cel de anul trecut fiind vorba deja de 17 sibieni care s-au prezentat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean, cel mai mare spital public din judeţ, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...