Cele mai citite
 


Ministrul Ladislau Ritli spune că proiectul Legii Sănătăţii va fi supus spre dezbatere publică în această lună
vineri, 20 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de Lege a Sănătăţii va fi supus dezbaterii publice în această lună, iar cele mai importante modificări pe care le aduce actul normativ se referă la modul de finanţare a sistemului sanitar şi la organizarea spitalelor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, la Cluj-Napoca.
"Va fi un proiect de lege cadru, în care modificările cele mai importante sunt la nivelul finanţării, a sistemului de asigurări de sănătate şi în privinţa organizării spitalelor. Legea caută să găsească un echilibru între sistemul public şi privat de asigurări de sănătate. În ceea ce priveşte spitalele, sunt alternative la spitalul public actual, organizat clasic. Va exista posibilitatea organizării unor structuri aproape independente, sub forma unor fundaţii, care sunt publice, dar cu management privat", a declarat ministrul Sănătăţii.
Referindu-se la deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Ladislau Ritli a precizat că Ministerul Finanţelor a solicitat "o aprofundare a lucrurilor", iar luarea unei decizii concrete în acest sens a fost amânată. Ministerul Sănătăţii a înaintat însă un set de documente alternative, ce privesc sustenabilitatea financiară şi ocuparea posturilor necesare din sistem.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a aflat la Cluj-Napoca, joi, cu ocazia participării la Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", în organizarea Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri.
Manifestarea reuneşte 150 de medici din 27 de judeţe ale ţării, dezbaterile fiind axate pe patologia copilului şi a adolescentului, rolul educaţiei fizice şi al deprinderilor nutriţionale corecte în formarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi pe locul medicinei şcolare în sistemul actual de sănătate. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Cluj: Ministrul Ladislau Ritli crede că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, consideră că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie, iar pentru buna ei practică este nevoie de o supraspecializare a cadrelor sanitare, medicii de familie neavând, în prezent, cunoştinţele suplimentare necesare acestui domeniu.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, o propunere din noul proiect de Lege a sănătăţii Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, după modelul celor din Belgia, reprezintă o soluţie de viitor pentru evoluţia sistemului public de asigurări, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România...