Cele mai citite
 


Obezitatea, temă principală a conferinţei FAO pentru Europa
joi, 19 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baku, 19 apr /Agerpres/- Miniştrii şi înalţi funcţionari europeni se vor reuni joi şi vineri în capitala Azerbaidjanului, la Conferinţa Regională a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru Europa şi Asia Centrală, pentru a găsi soluţii menite să combată problema aprovizionării cu alimente, dar şi cea a creşterii numărului de persoane obeze din aceste state, transmite agenţia EFE.
FAO este foarte activă în toate ţările lumii, dar în statele europene 'evoluţia producţiei şi obiceiurile alimentare fac ca malnutriţia să nu fie un motiv de preocupare', motiv pentru care tema principală va fi 'afecţiunile determinate de dietă şi care constituie o problemă de sănătate publică', afirmă organizaţia într-o notă, adăugând că 'alte chestiuni care vor fi abordate includ şi creşterea randamentelor producţiei de cereale în Europa Orientală şi dezvoltarea agriculturii în acord cu exigenţele protejării mediului înconjurător'.

Într-unul din documentele FAO care vor fi dezbătute la conferinţă se menţionează că tendinţa în Europa în anii următori va fi 'scăderea consumului de cereale în favoarea creşterii celui de carne şi lactate'. 'Această schimbare a modului de alimentaţie, care se adaugă alimentelor cu conţinut caloric ridicat consumate deja în cantităţi mari, va face să crească numărul celor obezi şi supraponderali, ceea ce antrenează şi o creştere a incidenţei bolilor cronice determinate de obiceiurile alimentare', se mai enunţă în document.

În acest studiu se mai atrage atenţia că previziunile referitoare la evoluţia indicelui de obezitate la orizontul anilor 2030 şi 2050 'arată că creşterea ratei mortalităţii în cazul bolilor netransmisibile din ţările cele mai sărace va ajunge la niveluri nemaintâlnite până astăzi în ţările Uniunii Europene'.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Tot mai marea omogenitate a dietei mondiale prezintă riscuri pentru alimentaţie Tot mai marea omogenitate a alimentelor consumate pe plan mondial prezintă riscuri grave pentru agricultură şi alimentaţie, a semnalat, pentru EFE, cercetătorul Colin Khoury de la Centrul Internaţional pentru Agricultură Tropicală (CIAT).
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
FAO: Europa şi Asia Centrală afectate de subalimentaţie Deşi sunt mai puţin lovite de foamete ca înainte, Europa şi Asia Centrală sunt tot mai afectate de probleme de subalimentaţie, de carenţe de vitamine şi minerale, de întârzieri de creştere şi obezitate, a anunţat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).